Home

VESTI

Chase & Status, Shy FX & Dynamite MC i Children of Zeus otvaraju Outlook Origins

No Comments Festivali Outlook

Outlook, najveći evopski festival bass muzike i soundsystem kulture, ovo će se leto nakon decenije provedenog na tvrđavi Punta Christo u Puli ponovno održati u Dalmaciji, tačnije u Šibeniku i Tisnom. Novo ime festivala – Outlook Origins otkriva i promenu u konceptu, ali i period održavanja festivala koji se promienio za sam vrhunac letnje sezone, od 30. jula do 3. avgusta.

Outlook Origins će otkriti i proslaviti muzičke temelje koji su bili deo festivala u ranim godinama festivala, a uvod u četiri nezaboravna festivalska dana daće veliki koncert otvorenja na jedinstvenoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 30. jula. Upravo su objavljena i imena gostiju koji stižu na tvrđavu, a predvode ih ikone drum’n’bass muzike Chase & Status, muzički duo koji neumorno izdaje i nastupa od 2003. godine, a na listu sauradnika su upisali imena poput Rihannae i Plan B-a. Uz njih, publiku u Šibeniku će rasplesati Shy FX, jedan od najuticajnijih reggae jungle producenata današnjice koji se ne skida s vrha od 1994. kada je izbacio himnu junglea Original Nuttah.

Njemu će se kao snažna vokalna pratnja na pozornici pridružiti Dynamite MC, najznačajniji glas u drum’n’bass muzici, koji je kao dio benda Ronija Sizea – Reprazent osvojio i Mercury nagradu za album ”New Forms” 1997. Zapaženi hip-hop i soul duo Children Of Zeus, će uvesti  u ovo plesno veče na jedinstvenoj lokaciji. Prve i najpovoljnije regionalne ulaznice za koncert otvorenja su u prodaji i mogu se naći u Entrio sistemu i na svim Entrio prodajnim mestima.

Ulaznice za koncert otvorenja Outlook Origins festivala

Nakon otvarenja, festival se seli u The Garden Resort u Tisnom gdje je bogat festivalski program pomno odabran od 13 velikih imena scene koji su pozvani kao kuratori festivala. Do sada su najavljeni dBridge, Fabio & Grooverider, Randall, Wookie, Youngsta, Hatcha, Breakage, Doc Scott, DRS, J.Sparrow, P. Money, 6 Figure Gang (aka Dobby, FAUZIA, Jossy Mitsu, LCY, Sherelle, Yazzus), Coops, Darwin, Horsepower Productions, Jah  Shaka i N-Type, a uz njih novina su Novelist, Silkie, Coki, Goth Trad, Conducta, Sgt Pokes te mnogi drugi. Na pozornici kojom će kurirati velikan bass scene Mala, nastupiće Silkie, Coki, Goth Trad, Sicaria Sound te Killa P, Crazy D & Sun of Selah na mikrofonima.

Na jednoj od pozornica Tectonic, Pincheva izdavačka kuća proslaviće 15 godina rada, zanimljiv će biti i na pozornici Rinse FM-a kojim se pridružuje 6 Figure Gang. Velikani Deadbeat i Tikiman predstaviće svoj live dub show, a ne treba ni propustiti nastup novozelandskog dueta Truth.

Outlook Origins festivalske ulaznice

Ključni deo ovogodišnjeg festivala svakako su after partyji u kultnom klubu Barbarella’s koju će zvučno upogoniti besprekorni Sinai Sound System. Na tom zvučnom sistemu slušaćemo showcaseove Dispatch i Sofa Sound izdavačkih kuća, a svoje večeri će imati The Bug i dub velikani Iration Steppas. Nezaobilazan je i nastup domaćeg producenta Egolessa koji je i na prošlom Outlook festivalu održao čak dva nastupa o kojima se dugo pričalo, a on se pridružuje Deep Medi ekipi zajedno Silkijem, Sicaria Soundom, Cokijem i Malom. Ulaznice za after partyje u Barbarelli se mogu kupiti na ovom linku.

Outlook festival ulazi u novu etapu svoje evolucije i u ovom intimnijem izdanju i dalje je veran svojim korenjima s fokusom na sound system kulturu.

Outlook Origins Facebook event

Zbog puno manjeg kapaciteta od dosadašnjeg, za Outlook Origins će se tražiti karta više, pa je stoga posebno bitno uzeti svoju na vreme. Regionalni posetioci i ove godine imaju mogućnost kupiti povoljniju early bird regionalnu festivalsku ulaznicu i to putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,