Home

VESTI

Red Light Radio strim kao popodnevno zagrevanje za Apgrade festival

No Comments Apgrade Festival Najave Vesti

Kabinet muzičkih zanimljivosti i stanica koja je od 2010. godine epicentar andergraund događanja u Amsterdamu, Red Light Radio, emitovaće dnevni strim sa ovogodišnjeg izdanja Apgrade festivala sa domaćim i stranim gostima.

Uz zalazak sunca 13. septembra, Red Light Radio i Apgrade u saradnji sa klubom Dragstor predstaviće svetu novi talas didžejeva i muzičara sa lokalne scene. Prenos počinje u 16h i biće idealno zagrevanje za glavni program festivala. Strimu ćete moći da se pridružite samo onlajn preko Facebook stranica Apgrade i Red Light Radio.

U popodnevnom strimu smenjivaće se neočekivani kombo autentičnog zvuka iz Srbije koji zastupaju Skreč Majstor Ljuban i Mangulica FM, i beogradskog andergraund zvuka koji će zastupati Andria, Vitanov i Stevie Whisper iz YES ekipe. Specijalni gost je mlada nada iz Velike Britanije, R.O.S.H, koji će iste večeri nastupati i na glavnoj bini pored Laurent-a Garnier-a i Helene Hauff.

Kormilo preuzimaju osnivači i rezident didžejevi amsterdamskog radija, Orpheu The Wizard, DJ Soulseek i Lien, sve do početka glavnog programa na glavnom ∆ i novom § stejdžu u Luci Beograd.

OrpheuThe Wizard, se iste noći pridružuje i glavnom programu festivala, na novoj § bini. Njegove sanjive nekonvencionalne selekcije publika pamti kao kosmičke, pune

znatiželje i dobre atmosfere koju Orpheu s lakoćom prospe pod noge plesačima.

Kao osnivač Red Light radija, panker Hugo, poznatiji kao DJ Soulseek, veoma je zauzet lik koji je muzički aktivan od tinejdž doba. Inicijator je projekata koji su centralni habovi muzičke scene Amsterdama. Sa ovako eklektičnom pozadinom i rendom pristupu žanru, možemo da očekujemo upravo svašta od Huga.

Lien je devojka iz Red Light tima u čijem setu očekujemo dosta sporog tehna, elektra, vejva i eksperimentalnih digova.

Red Light Radio je onlajn radio stanica stacionirana u Ulici crvenih fenjera u Amsterdamu. Od 2010. godine radio emituje program u kom promoviše lokalne i internacionalne artiste, organizuje žurke i bine na festivalima širom sveta. Kroz program radija su se do sada smenila mnoga imena sa svetske scene među kojima i izvođači ovogodišnjeg Apgrade-a, Helena Hauff, 33.10.3402, Skee Mask i Low Jack.

Na petom i najvećem izdanju festivala elektronske muzike Apgrade od 12-15. septembra u Luci Beograd  nastupaće Tale Of Us, Laurent Garnier, Helena Hauff, David August i još mnogo uzbudljivih imena.

Sve informacije o programu Apgrade festivala i ulaznicama dostupne su na sajtu Apgrade.org kao i na Facebook stranici eventa.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,