Home

VESTI

EXIT festival u junu na Floridi!

No Comments Uncategorized

EXIT festival stiže u Majami! Dvostruki evropski festivalski šampion će 20. juna sleteti u klub Space Majami, jedan od vodećih svetskih klubova i epicentar elektronske muzike u Americi. Na velikom događaju u samom centru floridske metropole, kojim zvanično počinje saradnja Exita sa ovim klubom, 20. juna će nastupiti cenjeni umetnik holandsko-srpskog porekla Satori.  

Ovaj događaj omogućila je činjenica da su, zahvaljujući uspešnoj masovnoj vakcinaciji, čak 48 od 50 američkih saveznih država značajno ublažile, a mnoge i ukinule sve restrikcije, među kojima su Teksas, Florida, Džordžija i mnoge druge. Koncerti i sportski događaji se održavaju i do pred 70.000 ljudi, dok se i nedeljama nakon njihovog održavanja broj slučajeva zaraženih ne povećava, već ubrzano smanjuje.

SAD su trenutno svetski lider kada je u pitanju normalizacija života i vraćanje muzičkih i sportskih manifestacija u punim kapacitetima. Činjenica da se zahvaljujući masovnoj vakcinaciji oni nesmetano održavaju, bez ikakvih posledica po javno zdravlje, daje veliko ohrabrenje za ponovno pokretanje svetske muzičke industrije ovog leta u zemljama koje takođe imaju veliki procenat vakcinisanih“, izjavio je osnivač Exita Dušan Kovačević.

Space Majami je višestruki osvajač titule najboljeg američkog kluba, pri čemu se posebno ističe priznanje osvojeno 2019. u okviru International Dance Music Awards-a. Ove godine ulazi u svoju 18. sezonu rada. Nastup Satorija je tek početak saradnje između Exita i ovog popularnog kluba.

Ponosni smo na početak saradnje s jednim od najcenjenijih muzičkih festivala na svetu. Sjajno je što je Srbija postigla veliki uspeh u masovnoj vakcinaciji, i svi smo uzbuđeni što se EXIT događa ovog leta. Klub Space Majami će takođe biti na Petrovaradinskoj tvrđavi, napravićemo fantastičan afterparti. Takođe, nastavićemo da razmenjujemo talente na našem III points festivalu, koji će biti održan u Majamiju, u oktobru“, istakao je David Sinopolli, čelni čovek kluba.

Na premijerno pojavljivanje Exita na američkom tlu Satori stiže nakon fantastičnog nastupa na tvrđavi Golubac, zabeleženog u sklopu projekta InfinitX, a neposredno pre gostovanja na proslavi 20. godišnjice EXIT festivala, koja je planirana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Uz njega, svoj dolazak u Novi Sad potvrdili su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta, DJ TopicRobin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van DykArtbat, Sheck Wes i mnogi drugi.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,