Home

VESTI

Prva imena poslednjeg izdanja Outlooka na tvrđavi Punta Christo

No Comments Festival Outlook Vesti

Poslednje izdanje Outlooka, najvećeg evropskog festivala bass muzike i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 4. do 9. septembra, ostaće sigurno dugo u sećanju.

Opraštajući se od kamene štinjanske lepotice, mesta koje je festival zadnjih deset godina nazivao domom, Outlook se potrudio da njegova zadnja godina na tvrđavi ostane zapamćena. Ovoga leta neki od najuzbudljivijih talenata se penju na tvrđavu, uključujući drum’n’bass duo Chase & Status, koji debitiraju sa svojim RTRN II JUNGLE DJ setom, mančesterski brzi reper Bugzy Malone, drum’n’bass plemić i nosilac ordena britanskog kraljevstva – Goldie, koji će nastupiti uživo slaveći tako 25 godina etikete Metalheadz.

Kao tradicionalnu uvertiru u četverodnevno slavlje dobre muzike, na pozornici pulske Arene u sredu 4. septembra, festival će otvoriti legenda drum’n’bassa Andy C, reper Loyle CarnerShy FX njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvezda u usponu Flohio. Ulaznice po najpovoljnijoj ceni za žestok početak festivala u Areni po ceni od 270 kuna danas su krenule u prodaju, a mogu se naći u Entrio sistemima.

Izgrađen na temeljima divljenja prema soundsystem kulturi, Outlook festival podupire osnivače scene, vruće talente, kao i regionalne predstavnike – ujedinjujući hiljade ljubitelja bassa za četiri dana i noći, na najboljim svetskim razglasima koji kanaliziraju dubstep, house, bass, garage, grime, hip-hop, drum’n’bass i sve pravce između.

Kamene zidove tako će po poslednji put protresti najveća imena drum’n’bassa, među kojima valja istanuti prvake žanra Grooveridera, LTJ Bukema, Calibrea, Randalla te dBridgea. Stiže i jaka postava britanskog grimea i repa: Ghetts i D Double E koji predstavljaju istočni London, zatim tvrdi Aitch, mlada nada Unknown T, President T i Big Zuu. Ljubitelji hip-hopa uživaće u sjajnoj DJ-ici Amy Becker, jedinstvenom estonskom reperu i konceptualnom umetniku Tommyju Cashu koji će se na pozornici pojaviti s DIY zvezdom Jimothyjem Lacosteom. Jedan mekši, poetičniji i soulful pristup hip-hopu donose Children of Zeus pevačice Eliza i Flohiote Sam WiseHoly Goof će nas provesti mračnim i dubokim muzickim vodama, inovativni producent Alix Perez vraća se na festival, kao i velikan etikete Ninja Tune – The Bug. Veterani Paradox i Sam Binga nastupiće uživo, a plesne hitove očekujemo kao i svake godine od Zed Biasa.

Počast korenima bass muzike kakvu poznajemo danas daće nastupi roots i dub velikana; Sister Nancy & Legal Shot Sound, Iration Steppas, Channel One, Mungo’s Hifi. Nezaobilazni su i glavni predstavnici dubstepa – Mala, Youngsta, Hatcha, Rusko, Joker, V.I.V.E.K, Commodo, Truth i Sicaria Sound. Za pravi letnji osećaj zaslužni će biti najbolja imena UK garage scene: Decoy & Seapa (MC Grindah), Matt Jam Lamont, Hollie Cook, 24 Hr Garage Girls i Jossy Mitsu.

Nastup na poslednjem izdanju festivala na tvrđavi biće zasigurno nezaboravan za regionalne izvođače, a ove godine to su: 207, Billain, Digitron, Dr.Obi & Anja G., Dubdiggerz, Egoless, Filip Motovunski, Kali Fat Dub i Roots in Session.

U prodaji su najpovoljnije regionalne festivalske ulaznice – od milja nazvane Superranograbilice, po ceni od samo 400 kuna za četiri dana i noći impresivnog programa.

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,