Home

VESTI

Kompletan program Apgrade Festivala!

No Comments Apgrade Festival Festivali Najave Vesti

Najveći do sada, Apgrade festival, prvi put na dve bine i produžen za jedan dan, biće održan od 12. do 15. septembra na novoj lokaciji – u izazovnom prostoru Luke Beograd. Tokom četiri dana festivala, nastupiće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene – Laurent Garnier, Tale of Us, Helena Hauff, Moodymann, David August, Matthew Jonson i još 20 izvođača. 

Novo izdanje Apgrade festivala, u četvrtak 12. septembra otvara David August, koji sa 29 godina ima brojna izdanja za Diynamic, Innervisions i Stil Vor Talent, niz od tri rasprodata koncerta sa Nemačkim simfonijskim orkestrom, radi na doktoratu iz dizajna zvuka, a nakon jednogodišnje pauze ponovo izvodi i jedan od najlepših live nastupa u savremenoj elektronskoj muzici sa kojim je krajem prošle i početkom ove godine već imao više od 50 nastupa na solo turneji koja je obuhvatila Evropu, Ameriku i Australiju. Upravo će takav nastup imati i u Beogradu. Podršku za tehno “wunderkinda” pružiće italijanska di-džej zvezda i zagovornica vinila Paquita Gordon, kao i jedan od miljenika domaće publike Kristijan Molnar

Ekskluzivnim nastupima u regionu, program glavne bine, u petak 13. septembra predvode miljenik beogradskih klabera svih generacija Laurent Garnier, čiji se prošlogodišnji maratonski petočasovni set na Apgrade-u još uvek prepričava, kao i harizmatična tehno heroina Helena Hauff  koja u Beograd dolazi na vrhuncu slave. 

I posle 30 godina karijere Garnier deli svoju ogromnu strast prema muzici, a njegovi klasici „The Man With The Red Face“, „Crispy Bacon“ i „Acid Eiffel“ su nezaobilazni deo identiteta tehno kulture. Helena Hauff rezident je hamburškog kluba Golden Pudle i osnivač lejbla Return to Disorder i još uvek na talasu uspeha njenog drugog albuma „Qualm“ koji je pre godinu dana izdala za Ninja Tune. Ističe se istančanim ukusom i beskompromisno sirovim zvukom. Ako niste prisustvovali nastupu Helene Hauff do sada, uhvatite dobar talas i počastite se pljuskom neverovatne energije, odlične muzike i besprekornog miksa. Esid, tehno i elektro kakav niko drugi nema u koferu. Pored zvezda večeri, na glavnoj bini će se naći i R.O.S.H. i Ali Güney

Nosioci programa druge festivalske bine, za čiju selekciju je zadužen klub Drugstore, biće internet i muzička senzacija, popularni tehno boy band FJAAK, kao i Red Light Radio selektor Orpheu The Wizard. Domaću podršku pružiće 33.10.3402 i Aaska.

FJAAK se vraćaju u Beograd nakon plodnog leta i nastupa na Afterlife partiju na Ibici, Awakenings-u, Melt-u i Sziget-u. Orpheu, jedan od omiljenih selektora među domaćom publikom, će nakon nekoliko klupskih nastupa u Beogradu zabeležiti i prvi festivalski.

Popodnevno zagrevanje za glavni program Apgrade festivala počinje u 16 časova uz Red Light Radio strim, kada će se predstaviti novi talas didžejeva i muzičara sa lokalne scene. Smenjivaće se neočekivani kombo autentičnog zvuka iz Srbije koji zastupaju Skreč Majstor Ljuban i Mangulica FM, kao i beogradskog andergraund zvuka koji će promovisati Andria, Vitanov i Stevie Whisper iz YES ekipe. Specijalni gost je R.O.S.H, mlada nada iz Velike Britanije, dok kormilo preuzimaju osnivači i rezident didžejevi amsterdamskog radija, Orpheu The Wizard, DJ Soulseek i Lien, sve do početka glavnog programa. Red Light Radio dnevni video strim prenosiće Apgrade i Red Light Radio na njihovim Facebook stranicama. 

Trećeg dana festivala, u subotu, 14. septembra, magiju na bini stvoriće najtraženiji svetski di-džej tandem Tale Of Us, koji stoji iza jednog od najfascinantnijih fenomena scene. U pitanju je Afterlife, muzička etiketa koja neprestano otkriva i promoviše nove talente, ali i nesvakidašnji parti koncept koji iz sezone u sezonu postavlja nove standarde vrhunskog klabing iskustva. Iste večeri na glavnoj bini specijalni live show donosi jedan od prvih Apgrade gostiju – Mathew Johnson, Ovaj klasično obrazovani multiinstrumentalista poznat je po raskošnim aranžmanima i jedinstvenom pristupu tehnu. Potpisao je niz klasika i klupskih hitova kao što su „Decompression“, „Marionette“, „Typerope“ i „Learning To Fly“. Posle njega, densflor preuzima Tijana T, dok su za intro zaduženi Runy i Akioki.

Istog dana, na drugom stejdžu, publiku očekuju misteriozni producent Skee Mask, autor jednog od najzapaženijih elektronskih albuma 2018. „Compro“, koji u svojim tehno setovima do maksimuma eksperimentiše u stremljenjima ka ambijentalnom i deep zvuku. Dok je drugi hedlajner pariski mastermajnd elektronske eklektike Low Jack, glava iza Editions Gravats lejbla i pravi unikat među didžejevima, čiji setovi obiluju nepredvidivom raznolikošću i muzikalnošću. Njima će se pridružiti naš predstavnik Ilian Tape porodice, Regen, kao i SAUD iz kolektiva SUTRA.

U nedelju, 15. septembra, na posebnoj lokaciji impresivnog industrijskog kompleksa Luke Beograd na samoj obali Dunava, veče zatvaranja kreće uz zalazak sunca, u programskoj režiji Tijane T, beogradske i svetske tehno dive, čiji je izbor detoritska i globalna muzička ikona – Moodymann. Ovaj muzički čarobnjak uživa status di-džej maestra koji sa velikom lakoćom svinguje između džeza, fanka i soula s jedne, hausa i tehna s druge strane. Njegova impresivna diskografija datira od sredine devedesetih godina prošlog veka. Odlikuju ga harizma, zavidni lajfstajl i neponovljivi nastup, koji je najbolje sažet u čuvenom „Freeki Mutha F cker“ lajvu iz Japana. Pred nama je i njegov novi, deseti po redu album, “Sinner”. Uvod u ovo posebno veče napraviće Phillie P i DJ Brka.

Na svim blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs dostupne su dnevne festivalske ulaznice po cenama od 1290 RSD i 990 RSD za dane otvaranja i zatvaranja i 1490 RSD za petak i subotu. Cena dnevne VIP ulaznice je 1690 RSD za prvi dan, 1990 RSD za petak i subotu.  

U prodaji je preostao i mali broj trodnevnih festivalskih kompleta (četvrtak, petak i subota), 2690 RSD za standardni i 3990 RSD VIP.

Sve informacije o programu i ulaznicama dostupne su na sajtu Apgrade.org kao i na Facebook stranici eventa. 

Satnica festivala će biti objavljena na Facebook strani Apgrade.

FB EVENT: www.facebook.com/events/1201618103340816

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na Facebooku i Instagramu.

Specijalne podkaste i intervjue nađite na Apgrade sajtu.

After Movie 2018 

After Movie 2017 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,