Home

VESTI

Apgrade S05E01: Recondite Live i VAAL u Beogradu 30. marta

No Comments Festivali Vesti

Produkcijska vožnja bez prestanka otpočinje petu sezonu 30. marta uz Apgrade porodicu – lajv nastup nemačkog producenta i krotioca melanholičnih melodija, Recondite-a, i VAAL sa kojom slavimo izlazak njenog debi albuma ’Nosferatu’.

Vitanov, kog smo slušali prošlog leta na Apgrade Weekend-u, i Apgrade protégé, Marko Milosavljević, poslužiće intro i outro za prvi veliki prolećni rejv u Hangaru u Luci Beograd. Ulaznice po ceni od 890 za Parter i 1390 RSD za VIP u prodaji su na svim blagajnama kao i putem sajtova gigstix.com i tickets.rs.

Možda vam je poznato da iza nedokučivog imena Recondite stoji Lorenz Brunner, a da li znate priču o potrazi Lorenz-a, ljubitelja prirode i kulta tela, za Recondite-om, virtuozom introspektivnog tehna u sopstvenom žanru?

Sa setom autleta za sopstveni izraz kao što su Dystopian, Innervisions i Ghostly International, Recondite od debija „On Acid“ do petog albuma „Daemmerlicht“ brani integritet tehna sa saosećanjem. Sa Apgrade publikom susreo se dva puta, najpre u Rovu na Kalemegdanu 2016.godine a zatim u Dragstoru 2017. i još uvek nije odlučeno gde je pobrao više ovacija. Ovaj put se vraća u Beograd pod krov Hangara, da novim lajv setom po treći put prigrli beogradsku publiku.

VAAL ćemo imati priliku da čestitamo izlazak njenog debi albuma “Nosferatu” koji za razliku od prethodnih izdanja, namiguje trip-hopu i brejkovima devedesetih. Tajna uspeha ove britanske producentkinje je dugogodišnja akumulacija ideja pre početka karijere i van klupske sredine, lišena bilo kakvog trendovskog uticaja i prepuštena inspiraciji koju je sama odabrala.

VAAL

Poznanstvo sa producentom Luc Cazal-om odvelo je pravo do italijanskog tehno dua Tale of Us. Inspirisani onim što su čuli, Karm i Matteo širom su joj otvorili vrata svog sveta u koji je VAAL donela samo još više. Ubrzo je pokrenula Baastard Records i usidrila se na elektronsku scenu hitom „Wander To Hell“ koji je, kao i naredni „Monument“, saradnju sa Tale of Us, objavio Afterlife. Van nastupa, njena veza sa klupskom scenom ostaje telepatska, kao da je genije balansa poznatog kao JOMO (joy of missing out).

Oba strana gosta uvertire u petu Apgrade sezonu pletu saundtrake za sadašnji trenutak u kojima se beogradska publika prepoznaje. Laurent Garnier, Sven Väth, Maceo Plex, Nicolas Jaar, Loco Dice, Tiga, Tale Of Us, Solomun, Ben Klock, Marcell Dettmann, Chris Liebing i Marco Carola neki su od prethodnih Apgrade gostiju zbog kojih ste čekali ovu najavu.

Ako ste gledali The Young Pope u kojoj je i Recondite-ova „Levo“, onda nemojte da vam drugi prepričavaju veliki plot tvist prve epizode nove Apgrade sezone!

Facebook event link:
www.facebook.com/events/397062017765179/

 

Tags: , , , , , ,