Home

VESTI

Apgrade 2020: Onlajn festival elektronske muzike sa krovova silosa i obale Dunava u vaš dom

No Comments Apgrade Najave Vesti

Jedan od vodećih domaćih festivala elektronske muzike ove zime donosi svoju muzičku selekciju u vaš dom. Privremeno izmešten u virtuelni prostor, Apgrade pruža jedan od mogućih odgovora kako festivalski koncept, kao deo uzbudljive lokalne muzičke scene, može da se razvija uprkos nesvakidašnjim preprekama i izazovima.

Priprema i produkcija onlajn izdanja festivala bili su prilika da se nakon duge pauze angazuje kompletan Apgrade tim, a vreme koje smo proveli na obali Dunava, u sinematičnom industrijskom ambijentu Luke Beograd i silosa Žitomlina, inspirisalo je učesnike sa obe strane kamere da iznedere i dokumentuju niz uzbudljivih performansa. Pored reprezentativnog preseka domaće DJ scene (kompletan program je u nastavku teksta) izdvajamo sastav Bella Technika koji u okviru svog koncertnog nastupa premijerno predstavlja novi album, planiran za 2021.

Video Tizer

Nastupi ove raznovrsne selekcije izvođača zabeleženi su u najvišem 4K standardu – okom, optikom i pokretom kamera direktora fotografije Ivana Šijaka i Petra Popovića kao i njihovih saradnika, studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Medijski umetnik i VJ Izvanredni Bob i Apgrade tim radili su na ukupnom konceptu i realizaciji, art direkciju festivala potpisuje Marko Vuleta Đukanov, dok je izboru izvođača doprineo i beogradski klub Drugstore čija selekcija obuhvata jednu dnevnu programsku celinu.

Od 12. decembra, prvog termina premijernog emitovanja muzičkog programa, imaćete priliku i da posetite Apgrade online shop gde će se naći ekskluzivni serijal majica sa ilustracijama koje su kreirali dizajneri Stefan Unković, Braća Burazeri i Marko Vuleta Đukanov (floatingbastard). Kupovinom majica iz posebne Apgrade kolekcije direktno podržavate umetnike koji godinama rade vizuelna rešenja za vaše omiljene festivale i žurke u Beogradu.

Zajedništvo, solidarnost, kreativnost i snaga oduvek su bili sastavni deo kulture i zajednice elektronske muzike – ovaj period je vreme da se te vrednosti pokažu na delu.

Pozovite prijatelje na Apgrade 2020 online i podržite domaće umetnike – ostanimo povezani uprkos fizičkoj distanci!

Apgrade 2020 online 12-13. i 19-20. decembar

Pratite nas na Apgrade Facebook i YouTube kanalima u sledećim terminima:

subota 12.decembar
19:00   DJ Brka
20:00   Bella Technika live

nedelja 13.decembar
19:00   Feloneezy & Stevie Whisper
20:00   Tijana T

subota 19.decembar
18:00   Banda Panda
19:00   Andria
20:00   Kӣr live

nedelja 20.decembar
19:00   Nikola Vemić
20:00   Marko Nastić

Facebook event www.facebook.com/events/402567394508743

Saznajte više o programu, izvođačima i prethodnim događajima na sajtu www.apgrade.org

 

Tags: , , , , , , , , ,