Home

VESTI

Novi Panasonic kamkoderi

No Comments Uncategorized

HDC-SD10

Panasonic je predstavio HDC-SD10 i HDC-TM10 kamkordere, za koje tvrdi da su najlakši na svetu. Iako to nije baš sasvim tačno, svakako se radi o lakim Full-HD AVCHD kamkorderima.

 

Novi Panasonic modeli podržavaju SD/SDHC memorijske kartice, ekrane osetljive na dodir, inteligentne mehanizme automatskog biranja predefinisanih scena, kao i autofokus. Panasonic je ubacio sistem optičke stabilizacije slike, a maksimalan zum je deklarisan na 16x. TM10 se razlikuje od SD10 po tome što sadržaje primarno snima na 40 GB internog skladišnog prostora, pre nego što automatski pređe na SDHC/SD memorijsku karticu. Sa druge strane, SD10 snima isključivo na kartice.

 

Maksimalan podržan kapacitet kartice je 32 GB. Oba modela imaju funkciju preliminarnog snimanja, koja tri sekunde pre "okidanja" stavlja u interni bafer, omogućavajući korisnicima da nikada više ne propuste momenat za sekundu.

 

 

Panasonic HDC-SD 100

 

Cene iznose 530 funti za HDC-TM10 i 500 funti za HDC-SD10 model na britanskom tržištu. Kamkorderi će postati dostupni u junu. 

 

Izvor:

www.benchit.rs