Home

VESTI

Petar Dundov stiže u KPTM!

No Comments Najave

Techno mag Petar Dundov stiže u KPTM! Izvanredne i na svojstven način magične techno noći u KPTM-u se nastavljaju, ovog vikenda uz velikane elektronske scene.

Petar Dundov, jedan od najcenjenijih i svakako najtalentovanijih regionalnih artista ove subote 10. marta nastupiće u klubu KPTM na specijalnoj 10-časovnoj techno žurci. Kao domaća podrška tu su Dušan Kačarević iz kolektiva TRIII i Speedy/Lucky Light.

PETAR DUNDOV sinonim je za muzičkog znalca, bar kada su u pitanju producenti iz regiona. Ako govorimo o elektronskoj muzici, po svom talentu I diskografiji spada u među najplodonosnije ne samo hrvatske, već i svetske umetnike. Jedan je od pionira techno zvuka u ovom delu Evrope, a svoja prva dela izdao je još davne 1993. pod pseduonimom Unreal, da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard.

Danas iza sebe ima brojna singl izdanja i tri samostalna albuma, na kojima je, prema brojinim renomiranim kritičarima techno zvuk uzdignuo na znatno viši nivo,a njegov stil često je poređivan s radom Phillipa Glassa. Svojevrsna evolucija techna u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim albumima “Escapements”, “Ideas from the Pond” , “Sailing Off The Grid”, kao i “At The Turn Of Equilibrium” u okviru kultnog belgijskog lejbla “Music Man”.

Petar Dundov već skoro tri decenije pravi inteligentnu i harmoničnu muziku koja istovremeneno tera na razmišljanje i na ples što mu je obezbedilo veoma veliki broj vernih obožavaoca. Dundovljeve trake u svoje setove redovno uvrštaju i muzički znalci kao što su Adam Beyer, Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Richie Hawtin i drugi.

Speedy, DJ i producent, organizator žurki, svakako je jedan najzaslužnijih ljudi za ponovno oživljavanje techno scene u Srbiji. Prvi čovek Lucky Light etikete koju je osnovao 2010. a za koju su izdavali svi važniji techno producenti kao što su Cristian Varela, Marco Bailey, Marko Nastić, Tom Hades, Mladen Tomić, Dejan Milićević.

Dušan Kačarević, legendarni beogradski artist kog svakako ne bi trebalo posebno predstavljati. Deo je čuvenog kolektiva TRIII zahvaljujući kom smo imali priliku da čujemo sjajne izvođače tokom prošle i ove godine i plešemo do iznemoglosti na sjajnim KPTM afterima.

Žurka počinje od 23h, a mi vam savetujemo da se dobro odmorite i naspavate jer sigurno nećete otići pre jutra.

 

FACEBOOK EVENT:
www.facebook.com/events/122427801836867

 

 

 

Tags: , , ,