Home

VESTI

BUKA! SADA! u KPGT-u 13. aprila!

No Comments Najave

Sa izuzetnim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će manifestacija “BUKA! SADA!” i ovog proleća protresti grad. Prošle godine smo prvom BUKOM (u bivšoj zgradi „Kluza“ u centru grada), ostavili neizbrisiv trag u novijoj istoriji beogradskog klabinga.

“BUKA! SADA!” se tako svrstala u red ultimativnih disk džokejskih manifestacija izdvajajući se po konceptu i jedinstvenoj ponudi u okviru koje su nastupili lideri najuticajnijih bendova svih vremena sa ovih prostora. Tako će biti i ovog puta.

BUKA! je izmeštena u gradsku artističku zonu. Posle duge potrage BUKU! smo smestili u veći, izuzetno atraktivan prostor pozorišta KPGT (Stara šećerana, Radnička 3), sa bogatom klupskom istorijom.

BUKA! ove godine obeležava Resord Store Day (13. april), globalnu manifestaciju koja slavi rokenrol, ploče, ljubav prema slušanju muzike i njenoj selekciji. Samim tim prijatelj BUKE! je i ovom prilikom izdavačka kuća Mascom (www.mascom.rs).

BUKA! se širi pa je u goste pozvala i regionalne izvođače koji će svojim izborom muzike izbrisati granice.

BUKA! želi da povrati sjaj davno zaboravljenih kućnih zabava na kojima se druži, provodi i sluša dobra muzika.

U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti.

BUKA! je nastala upravo s ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona.

Uprkos zapostavljenosti od strane medija alternativna rok scena u Srbiji na vrhuncu je kreativnosti i produktivnosti na radost publike koja intezivno pronalazi načina da je podrži. Obzirom da mediji ne prate ovu scenu osim prilikom nekih festivalskih okupljanja, kao i da glas svakog od njih posebno ne može privući toliku pažnju javnosti, odlučili smo da okupimo neka od najeminentnijih imena domaće i regionalne alternativne scene koji će – u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti kao frontmeni u ulozi disk džokeja.

Za gramofonima BUKE!, na tri bine, na prostoru celog KPGT-a, smenjivaće se: Mile Kekin (Hladno pivo), Ivan Novak (Laibach), Cane (Partibrejkers, Škrtice), Jovan Matić (Del Arno Band), Žika Todorović i Uroš Žurić, Dr. Pop (Atheist Rap), Vukašin Marković (irieFM), Maja Cvetković (E-Play), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Igor Perović (Plejboj), Bojan Slačala (Artan Lili, Stuttgart Online), Constructa & Zoe Kida (Zemlja Gruva), Boško Mijušković (Straight Mickey And The Boys, Škrtice)… I to nije sve! Više informacija uskoro.

VAŽNO:
Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima tikets.rs od danas (sreda) 20.februara:
Super promotivni kontigent 300 ulaznica po ceni od 900 RSD
Promotivni kontigent 300 ulaznica po ceni od 1.100 RSD
Regularna cena ulaznice 1.300 RSD
Cena ulaznice na vratima 1.500 RSD

Ne propustite ultimativnu žurku sezone!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,