Home

VESTI

Uelbek i Peljevin u izdanju Booke

No Comments Knjiga

Uelbek i Peljevin u izdanju BookeMala i agilna izdavačka kuća Booka dobila je ovih dana veliko priznanje. Dvojica velikih savremenih pisaca postali su njeni autori. U pitanju su Mišel Uelbek i Viktor Peljevin, vodeći pisci francuske i ruske književnosti ali i stvaraoci koji slove za autore čija dela imaju milionsku publiku širom sveta.
  
Početkom decembra biće objavljen kultni Uelbekov roman „Platforma“, kontroverzno delo nakon čijeg objavljivanja je autor navukao gnev velikog dela francuske nacije ali i muslimana širom sveta. Nakon toga planirano je  i objavljivanje par njegovih naslova koji do sada nisu bili prevođeni na srpski jezik.
  

Peljevin će u Bookinom timu debitovati sredinom sledeće godine romanom „S.N.U.F.F.“ antiutopijskim satiričnim remek delom  koje će paralelno sa srpskim imati i svoje englesko, nemačko i francusko izdanje.

Izdavačka kuća Booka je za samo tri godine postojanja među domaćim ljubiteljima kvalitetne književnosti prepoznata po pažljivom odabiru vrhunskih savremenih autora, odličnim prevodima i nesvakidašnjem i originalnom dizajnu knjiga.

 

 

 Upisi opis malim slovima koristeci italic

Uelbek i Peljevin u izdanju Booke

 

 

Među više od trideset objavljenih knjiga izdvajaju se dela Frederika Begbedea, Rjua Murakamija, Dejva Egersa i Zejdi Smit, ali i regionalnih majstora poput Bekima Sejranovića i Semezdina Mehmedinovića.