Home

VESTI

Petar Dundov posle Ibize na Foam Fest!

No Comments Intervjui

Petar Dundov posle Ibize na Foam Fest! Petar Dundov je Hrvatski DJ i producent, rođen u Zagrebu 1973. godine. Još od detinjstva on je bio fasciniran sa sintisajzerskim zvukom i konceptom razvijanja novog muzičkog talasa.

Petar nam otkriva recept za svoj uspeh, utiske sa nastupa sa Richie Hawinom i Timo Mass.om na Ibizi, ali i daje savete mladim DJ-evima koji su tek sada zakoraćili na scenu.

 

Više o Petru prošitajte na njegovom DJ profilu . A u nastavku pogledajte šta nam je Petar rekao o narednim nastupima gde ga možete čuti.

 

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

 

Ovog leta si nastupio na Richie Hawtinovom ENTER partiju u klubu Space na Ibizi, zatim b2b sa Timo Maas-om u klubu DC 10 na Ibizi… Zatim si dobio podršku najvećih imena u svetu elektronske muzike. Kako si to uspeo? Koji je tvoj recept?

Bila mi je izuzetna čast nastupati sa velikim imenima poput Richia i Tima, to su vrhunski muzičari kojima se sviđa muzika  koju radim. Drago mi je da su prepoznali moj sound i pronašli priliku da se bolje upoznamo. Ovako na prvi pogled sve izgleda jednostavno, a ustvari se radi o višegodišnjem posvećenom radu, kao i mnogobrojnim uspešnim albumima i singlovima.

Već duži niz godina sarađuješ sa svetski poznatim labelom Music Man. Da li postoji razlog zašto ne izdaješ muziku na drugim labelovima?
Dugogodišnja saradnja sa Music Man-om je na neki način olakšala ljubiteljima moje muzike da lakše prate tok novih izdanja. Takođe radi se o velikom distributeru koji je sposoban da plasira moje ploče širom sveta, čak i do najudaljenijih krajeva.

Pre si nastupao samo kao DJ, a poslednjih par godina na nastupima slušamo tvoj live set. Nema mnogo  artista koji se odlučuju za live, nastup u kojem puštaju samo vlastitu muziku.. Šta misliš, zašto?
Teško mi je govoriti za druge, ali live nastup je mnogo zahtevniji od DJ-inga u smislu pripreme i organizacije. Za kreiranje samog nastupa potrebno je više meseci, što je teško izvodljivo ako su artisti u konstantnoj rotaciji po klubovima.

Duži niz godina dolaziš na nastupe u Srbiju. Šta misliš o sceni ovde? Kakva ti je publika?
Scena u Srbiji je odlična, mnogo toga se dešava i uvek mi je drago da ponovno dođem. Publika je fenomenalna i raspoložena za zabavu, što svakom izvođaču čini nastup još prijatnijim iskustvom.

 

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

Bez čega ne možeš da se vratiš iz Srbije?
Bez cigareta 🙂

Baviš se muzikom više od 20 godina, najpoznatiji si hrvatski DJ i producent sa internacionalnom karijerom, koji savet bi mogao dati mladim DJ-ima?

Neka ne posustaju u svojim istraživanjima zvuka i da budu svesni da za je za uspeh potrebno mnogo vremena i odricanja.

U četvrtak 27.8. na Adi Ciganliji nastupićeš uz predstavnika berlinske škole – Ben Klocka i legende regionalne scene Dejana Milićevića, Mladena Tomića i mnoge druge. Da li je ovo line up po tvom ukusu?
Svakako, radi se o jednim od najboljih svetskih i regionalnih DJ-a u techno žanru i biće to odlična zabava.

Na Belgrade Foam Festu će te 27.8. dočekati najmanje 20.000 ljudi, da li im želiš nešto poručiti unapred?

Želeo bih im poručiti da se dobro naspavaju noć pre žurke, jer ćemo plesati do ranih jutarnjih sati.