Home

VESTI

Intervju: Rub A Dub

No Comments Intervjui

Intervju: Rub A Dub DJ i producent Saša Savić rođen je 1991. godine u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) gde i sada živi.

 

Najraniji uticaj na njega su imali tehno i minimal zvuk iz čuvenog sarajevskog kluba "Dom mladih" gde je izlazio kad je bio mlad i gde je imao priliku da čuje mnogo kvalitetne muzike.

 

 Njegovi najveći uzori su bili Sebastien Leger, Chris Liebing, Umek …

 

Više o Rub A Dub-u pogledajte na njegovom DJ profilu

 

 1. Mozeš li nam za početak reći šta te je navelo da postaneš DJ i producent?
 
To je jednostavno. Volim muziku, kad sam počeo slušati elektronsku muziku, tad se i javila moja želja da postanem producent. Bio sam u potrazi za svojim stilom i svježom muzikom, počeo sam da pravim muziku na osnovu svojih emocija, energije koju sam uspio da doživim na svojim prvim nastupima.

2. Koji DJ-evi su ti bili najveći uzori kada si počeo da se baviš produkcijom?

U samom početku to je bio Hector Couto zbog svog fantastičnog "gruva" , odabira perkusija , a sa druge strane tu je Sébastien Léger po svojoj prepoznatljivoj funky swing produkciji, bouncy bass linijama. Oba artist-a dosta su mi pomogla da pronađem svoj sopstveni stil mixanja , a naravno i produkcije.

 

 

 Rub A Dub

Rub A Dub

 

 
3. Koje žanrove koristiš u svojim DJ setovima?

Pa kad nastupam gledam da traka ima dobar groove u sebi, kako ja volim da kažem „da vozi“  (hehe) pogotovo kad je u pitanju tech house – techno , volim dosta da eksperimentišem i sa deep house-om, ali naravno uvijek ostavim prostora za nešto drugačije i novo.

4. U kom mestu (zemlji) bi sada radio po prvi put?

(Hehe) jedna riječ Ibiza. Mislim da je to definitivno san svakog DJ-a.

 

5.Ti si prilično mlad i talentovan producent, reci nam ko je uticao na tebe najviše da praviš muziku kakvu praviš?

Mislim da niko nije toliko uticao, već je moja želja da stvaram muziku bila stvarno jaka. Svaka pjesma ima svoju priču, i to je nešto što me ispunjava. Mnogo sam slusao Umek-a, Marca Carola i njihova muzika me je potakla da i ja nešto stvorim, tu neku svoju priču.

6.Šta misliš koja će muzika biti dominantnija u budućnosti? Techno, progressive, tech-house…?

Pa sad, to je malo teško pitanje jer definitivno 2012-u godinu, mogu reći da je, što se underground muzike tiče Tech-House dominirao, a progressive će da bude uvijek tu. On je neka ikona komercijalne muzike. Iduću godinu, po mom mišljenju,velike šanse da obilježi ima tech house i naravno neki tribal techno.

 

 

 Rub A Dub

Rub A Dub

 

 

7. Dosta DJ-eva danas koristi digitalnu tehnologiju, šta misliš o tome?

Tehnologija je danas mnogo napredovala, kad je neko dobar dj- svejedno je na čemu stvara ili mix-a muziku, važno je da zna uraditi dobar posao, a da publika to primijeti.

8. Mozeš li nam reći za koje izdavačke kuće si izdavao tvoju produkciju i koja izdavačka kuća te je najviše ispromovisala?


Izdavao sam za :  1605 Music Therapy – label od Urosa Umeka, Human Garden Music label od Andrea Roma-e , Muzik Xpress/Soulman Music –  label od -Macrelo Castellia , Loko Motion – Loko , Sanity Records – Cuartero, Kombo Records – Fernado Tessis  … i defnitivno mogu reći svi su uradili fantastičan posao sto se promocije tiče.

9. Da li se Balkan razlikuje od drugih zemalja što se tiče produkcije?

Ne razlikujemo se puno, imamo i mi dosta talentovanih i kvaliitetnih producenata, samo što je mnogo teže iskazati svoj talenat.

10. Da li imaš neke savete za predstojeće DJ-eve/producente?

Danas mnogi imaju predrasude, i zbog takvih priča dosta mladih odustaje. Trebaju slušati sebe i pratiti svoje srce, velika je šteta ako ono što znaju i imaju u sebi ne podijele i sa drugima.

Hvala ti Saša na odvojenom vremenu, uživali smo.

Naravno bilo mi je zadovoljstvo.

 

 

 

Pitanja: Dragiša Pujević / Clubbing.rs

Odgovori: Rub A Dub