Home

VESTI

Intervju: Martina Topley Bird

No Comments Intervjui

Intervju: Martina Topley Bird"Prva dama trip-hopa”, Martina Topley Bird, koja će u petak nastupiti sa bendom Massive Attack u Areni, za „24 sata” otkriva kako se upoznala sa trip-hop pionirom Trikijem, koliko zna o Beogradu, kao i šta je najviše uticalo na njen muzički ukus.

Da li ste očekivali da će trip-hop biti tako popularan?
Ne, kada sam počinjala da se bavim muzikom, nisam uopšte o tome razmišljala. Pri tom, već na početku je bilo puno ljudi kojima se nije svideo taj „novi” zvuk.

 

Kako je počela saradnja s Trikijem?
Upoznala sam ga tako što mi je dobacio nešto na ulici dok sam stajala sa drugaricom. Pozvao nas je na žurku, ali smo ga odbile. Par nedelja nakon toga izašle smo u provod, pa smo otišli kod njega. Počeli smo da se družimo, nakon čega se rodila i saradnja na prvom albumu.

Da li su momci iz Massive Atack zahtevni u radu?

Ne više nego ostali muzičari. Imaju odličan stav, pošto ako im nešto ne ide od ruke, odustanu od toga i krenu nešto novo. Ne forsiraju ništa, već sve žele da ide glatko.

 

 

 Martina Topley Bird

Martina Topley Bird

 

 

Ko je najviše uticao na vaš stil?
Kad sam bila mala, često je moj otac putovao po egzotičnim zemljama i donosio njihovu lokalnu muziku koja je za mene bila fantastična. Ta raznolikost u zvukovima je najviše uticala na mene.

Kako zvuči vaš novi album „Some Place Simple”?

Veoma je ogoljen i kad bih rekla da je akustičan, svi bi pomislili da je mirniji, ali on je, u stvari, više udarnički i minimalističan.

Šta volite, a šta mrzite na turneji?
Volim to što imam svoj prostor, učim o novim kulturama, dok mrzim čekanje na aerodromima.

Da li vam je ovo prva poseta Srbiji? Koliko znate o njoj?
Mislim da jeste, ali znam dosta, pošto je moja dobra prijateljica rođena u Beogradu i često mi je pričala o vašoj zemlji. I dobre i loše strane, tako da jedva čekam da vidim to. 

 

 

 

 

 

Izvor:

24sata