Home

VESTI

Intervju: DJ Aćim

No Comments Intervjui

Poštovani posetioci, kao što smo obećali za vreme roÄ‘endarske euforije, očekuje Vas iznenaÄ‘enje.

 

Narednih nedelja ćemo intervjuisati najpoznatije naše DJeve i nizom pitanja ih naterati da nam kažu nešto više o svojim planovima, svojoj muzici, životu i naravno prošlosti. Imaćete priliku da se upoznate sa svojim idolima i da steknete sliku o, možda, svom budućem zanimanju.

Pročitajte svaki intervju, dobro zapamtite poruke iskusnih i sve vreme je potrebno da verujete u sebe! Da li mislite da ste spremni? 😉

Ove nedelje Vam predstavljamo svima poznatog, u inostranstvu i naravno kod nas, DJ AĆIM. Oleeee…. 🙂  [aplause]   🙂

 

 

Šta je novo kod tebe? Šta spremaš?
Moje aktivnosti su, pored DJinga tu i tamo, svedene na promoterski posao – na redu su nam obe nove godine i bice tu lepih iznenadjenja.

Ko je, u muzičkom smislu, najviše uticao na tebe i koga od kolega najviše voliš da slušaš?
Naravno da svi "jurimo" strane uticaje ali kako sam menjao zvuk koji me interesuje tako su se menjali i heroji, ali uglavnom su to Deep Dish, Hernan Cattaneo, u novije vreme, sa komercijalizacijom minimala Sven Vath i Dubfire, Jerome Isma Ae, Yvel & Tristan, izuzetni DJevi.

Toliko partija iza tebe, toliko zemalja i raznih klubova. Koje mesto je ostavilo najbolji utisak?
Svakako je to svetska prestonica clubbinga, Ibiza. Svakom bih savetovao da je poseti i dozivi, jer je to mesto po svemu sto podrazumeva clubbing i oko njega potpuno jedinstveno.

Kako si uspeo da uskladiš veoma česta putovanja sa privatnim životom, sa porodicom?
Porodica me prati gde god je to moguce ali je u principu komplikovano. Medjutim, takav je posao i uvek pomislim da je svetski poznatim zvezdama sigurno mnogo teze jer znacajno cesce putuju.

Iz Pančeva pravac London? 🙂 jer ovo u Londonu zvuči kao opasan party…
Smartie Partie "postaje tinejdzer" tj puni 13 godina, a klub Scala svojom infrastrukturom nudi nesto jedinstveno, kad na to dodamo preko 10 DJeva koji ce nastupiti mislim da dilema prestaje 🙂

 

 

Imaš kakav ritual pre izlaska na stage?
Ne bih bas to nazvao ritualom ali volim da dosta ranije dodjem na set da bih osetio klub (pogotovu ako nastupam prvi put). Volim da pregledam muziku koju sam poneo sa sobom jer mi se tako i javljaju ideje a i mislim da je skoro neophodno "osetiti" publiku.

Možemo li očekivati skoro neki selecteddjs party? Ako da – kada? 🙂
U pripremi je kada budemo primali nove clanove, to znaci uskoro, mozda i do kraja godine.

Šta mislite o dosadašnjoj sceni i ljudima koji posećuju partije? Šta to promenilo u poslednjih 5 godina?
Doziveli smo "smenu generacija" i tzv podmladak, u vecini, voli neku drugu muziku i to moramo da prihvatimo kao trenutno stanje. Mislim da placamo danak godinama turbo folka i ostalog kica, a da je trenutna generacija 20-30 jednostavno odrastala na tome. Mislim tj nadam se da ce se situacija promeniti jer je svetski trend potpuno drugaciji od muzike koja se trenutno vrti po nasim klubovima.

Vaše iskustvo je velikoj većini mladih Djeva u pravom smislu te reči "blago", da li imaš neki savet/ predlog ili sugestiju mladi i neafirmisanim Djevima?
Rad, red i disciplina 🙂 mislim da imaju tezi zadatak nego moja generacija jer su mogucnosti za DJing znacajno manje ali ne treba odustajati. Najbolji savet i preporuka je da izdrze talas turbo folk vaskrsnuca po klubovima kod nas jer ce se vratiti nase vreme 🙂

 

 

Koliko ti je bilo teško da se probiješ u svetu, s obzirom na to da dolaziš iz Srbije?
Ne smatram da sam se probio u pravom smislu te reci ali svakako je mnogo teze za DJeve sa ovih prostora. Ali jos uvek verujem da kvalitet ne poznaje granice, samo je nama potrebno malo vise truda.
 
Otvaraju li ti se neka vrata u životu koja su zatvorena za obične smrtnike?
Za sada, samo VIP vrata u klubovima u koje volim da izlazim 🙂 ali recimo da "mito" u vidu nekih mixeva/CDeva moze da pomogne u najneocekivanijim situacijama.

Šta prija vašem uhu osim elektronske muzike?
U novije vreme Metallica (najnoviji album je odlican), neki mekaniji "chill" zvuk ali u totalu je to uvek elektronska muzika samo u razlicitoj formi.

 

Zahvaljujemo se DJ Aćimu na odvojenom vremenu za ovaj intervju.

 

ACIM svim svojim fanovima poklanja 2 mix/a, možete ih preuzeti na ovim adresama:
1. http://www.sendspace.com/file/ulq7ju

2. http://www.sendspace.com/file/44m58e

 

Uživanje počinje!

 

 

 

Ukoliko mislite da treba da intervjuišemo Vašeg idela sledeće nedelje, pošaljite mail na predlog@clubbing.rs a mi ćemo učiniti sve da Vam ispunimo želju!