Home

VESTI

Bambi Molesters: Čast je svirati sa R.E.M.

No Comments Intervjui

The  Bambi MolestersHrvatski surf-rokeri Bambi Molesters utvrdili su poziciju najuspešnijeg instrumentalnog sastava iz regiona aktuelnim albumom „As the Dark Wave Swells”, koji se na „Amazonu” našao na listi bestselera.

Nove pesme beogradski fanovi uživo će moći da čuju večeras u klubu „Gan”, a tim povodom popričali smo sa basistkinjom Ladom Furlan Zaborac i gitaristom Daliborom Pavičićem.

 

Šta spremate za nastup u „Ganu”?
Dalibor: Sve je već odavno spremno naš standardni set i neka dodatna iznenađenja. Jedno od njih je Luka Benčić iz riječkog benda My Buddy Moose na klavijaturama.

Na albumu „As the Dark Wave Swells” u svoj zvuk uključili ste i gudačku sekciju, orgulje… Kako doživljavate izjavu Krisa Ekmana (frontmen američkog benda Walkabouts) da ste s ovim izdanjem „prerasli surf“?
Dalibor: Svi naši albumi se razlikuju onako kako smo se i mi kao muzičari i ljudi vremenom menjali. Surf je samo jedan od muzičkih pravaca koji je na nas uticao. Mi smo vremenom stvorili svoj vlastiti zvuk.


 

The  Bambi Molesters

The Bambi Molesters

 

Često se ukazuje na vašu saradnju sa članovima R.E.M. Kako je uopšte došlo do toga?
Dalibor: Počelo je na njihovom koncertu u Kopru 1999. godine gde smo im bili predgrupa. Njima se jako svidela naša svirka, slikali su se s nama, a Piter i Skot su spomenuli da bi hteli nešto s nama da rade u budućnosti. To je nama tada bilo jako važno. Nastavilo se tako da oni svirali na našem albumu „Sonic Bullets“. Zatim smo svirali na nekoliko svirki R.E.M. na evropskoj turneji, a zajedno smo radili i jednu pesmu.
 
Mislite li da na aktuelnoj sceni raste interesovanje za surf?
Lada: Pa ne znam, meni se čini da se kod surf muzike radi o tvrdokornim fanovima, čvrstoj bazi publike i scene koja je zapravo rasprostranjena po čitavom svetu, a da se interesovanje šire javnosti pojavljuje u određenim vremenskim periodima, kad se nešto s te scene slučajno ili namerno nađe „pod reflektorima“, kao što se dogodilo s Tarantinovim „Pulp Fiction”.
 
Za koji film biste voleli da ste vi uradili muziku?
Lada: Dalibor često ističe Linča kao režisera s kojim bi voleo da sarađuje. Budući da nam često studenti režije traže da koriste neku od pesama u svojim diplomskim radovima, pretpostavljam da naše vreme na filmu tek dolazi, kad se svi ti mladi režiseri afirmišu. U većini recenzija najnovijeg albuma kritičari su navodili neke asocijativne nizove filmskih prizora koje su zamišljali slušajući album, i bilo je tu dosta žanrovski raznolikih kadrova, pa mislim da bi se i ove već gotove pesme mogle fino uklopiti u razne filmske poetike.

 

 

 

MTV I GUN CLUB PREDSTAVLJAJU
BAMBI MOLESTERS
29. januar 2011.

Koncertna promocija albuma “As the Dark Wave Swells”
Cena karte 900 dinara u pretprodaji, 1.200 na dan koncerta

 

 

 

 

Izvor:

Blic