Home

VESTI

Festival Muzičkog Filma III: Paralel Vision

No Comments Film

Treće izdanje filmskog festivala koji spaja dve najpopularnije umetnosti – film i muziku, odvijaće se tokom pet dana i upoznaće domaću publiku sa deset naslova svetske produkcije, dokumentarnih i igranih, koji za temu ili lajt lotiv imaju muziku.
Ove godine selekcija obuhvata šest dokumentarnih i pet igranih filmova, a teme se protežu od Glastonberi festivala, preko igrane biografije Džimija Hendriksa, zatim svedočanstava o škotskoj punk sceni (Big Gold Dream), te ženskom R’n’R bendu L7.
S druge strane, tu su i višestruko nagrađivani umetnički filmovi poput The Song of Sway Lake (Pesma o Svej jezeru), kao i britanska verzija Groznice subotnje večeri, o zaljubljenicima u ples, Northern Soul. Za široku (fudbalsku) populaciju stiže istorijat o nastanku čuvene pesme navijača Luverpula You’ll Never Walk Alone, dok ljubitelje vesterna očekuje crno humorni “road movie” Buckshot (Sačma).

Svakako bi trebalo pogledati novi dokumentarac o Bitlsima (Made on Merseyside) koji će i zatvoriti festival, a tu je i zanimljivo svedočanstvo o preplitanju politike i pop kulture /soul, blues, R’n’R/ kroz modernu istoriju Amerike (Monochrome).
Projekcije će se odvijati svakog dana od 18.30 i od 20.30 časova.
Karte su već u prodaji, na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 250 dinara.
Festival Muzičkog Filma zajednički organizuju distributerska kuća Visionary Thinking i Paralel-Beogradski Festival Subkulture.
Paralelne vizije (Paralel Vision) III / sreda, 31. oktobar – nedelja, 4. novembar / Art Bioskop Kolarac
Program festivala po danima i sadržaj filmova
Fb event strana:

Tags: , , , , , , , , , ,