Home

VESTI

Humanitarni festival Fes’ in Sedamdes’

No Comments Festival Festivali

Fes’ in Sedamdes’ je muzički festival osmišljen od strane mladih članova Udruženja multimedijalnih umetnika Digins koji se održava već petu godinu za redom, koji uz dobru zabavu za sve uzraste za cilj ima i podršku onima kojima je to i najpotrebnije, i to u vidu humanitarnog doniranja fondaciji ,,Podrži život”, uz poruku ,,Ljubav prema elektronskoj muzici ne znači i ljubav prema narkoticima.”
Ovaj slogan predstavlja i naziv edukativnog segmenta festivala, odnosno svojevrstan apel mladih koji veoma odgovorno i osvešćeno ukazuju na probleme svakodnevnog suočavanja sa narkomanijom u svom najbližem okruženju, u školama, u porodici, umeđu prijateljima… Pored toga, ova manifetacija je u saradnji sa Fondacijom „Podrži Život“, aktivirala i volontere koji će u zapečaćenim kutijama prikupljati novac za obolelu i socijalno ugroženu decu, kao i do sad.

Festival se održava 31. avgusta ove godine u parku kod zgrade Jurija Gagarina 137 u Bloku 70 na Novom Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Ideja projekta je i masovnije uključivanje mladih u samu organizaciju festivala. Nakon uspešno završenog prošlogodišnjeg festivala, prikupljena sredstva su donirana Fondaciji „Podrži Život”.

Subote 24. avgusta ispred tržnog centra Ušće organizovan je i promo događaj ,,Zavrti sa nama”, na kojem su svi prisutni imali priliku da se oprobaju u ulozi DJ-a. Odziv ljudi je bio veliki i raznovrstan, pa smo tako mogli videti dosta mladih, kao i najmlađe i naše starije komšije kojima godine nisu bile prepreka za dobru zabavu. Na događaju su takođe bile kutije za doniranje novca, pa je svako još jednom mogao da donira gore pomenutoj fondaciji.

Za muzički program samog festivala zaduženi su sjajni Alpha Beats, Flexx b2b VAHN, Erick Kasell b2b Diamond Mark, Danijel Čehranov, Milhouse i Doctor Repulsor.

Posetioce će rashladiti popularni beogradski sladoled Crna Ovca, a za najmlađe su spremili kreativne radionice u cilju edukacije i zabave, kao i poklone i iznenađenja za svaku osobu koja donira novac.

Fes’ in Sedamdes’ je jedini besplatni humanitarni festival u Srbiji, koji neguje muzičko-donatorski program u cilju antinarkotik edukacije!

Sa željom da se razbiju predrasude o uskoj povezanosti elektronske muzike i narkotika, kao i u nameri da šire upozorenje o prisutnosti droge u našoj okolini, članovi Udruženja multimedijalnih umetnika Digins su u saradnji sa velikim timom volontera spremili najraznovrsniji festival do sad, kojim takođe obeležavaju petu godinu održavanja istog.

Kompanije koje podržavaju i pokreću ovaj Festival već PET godina i zahvaljujući kojima već godinama pomažemo najmlađima su: SBB, Opel, Red Bull, S-Leasing, Klett i Logos. Ovom saradnjom još jednom su pokazali da su društveno odgovorni!

 

Tags: , , , , , , ,