Home

VESTI

Vodimo vas na Supernaut i Bernays Propaganda @ KC Grad

No Comments Vodimo vas

Supernaut @ KC GradFormirani 1992 u Beogradu u postavi Srđan Đile Marković (vokal) i Miodrag Stojanović (ritam mašina).

 

Sastav snima debi album " Budućnost Sada" 1993. za nezavisnu etiketu Zvono records. Na razmeđu techno-a i new wave-a 80-ih, Supernaut ekspandiraju svoj izraz u alternativni teatar kao prateća pozorišna trupa glumice Sonje Savić.

 

Drugi album Live in "Zombie Town" (izdat za B 92) je koncertni snimak u Bitef teatru koji je definisao Supernaut kao aktivno stanje beogradske andergraund scene.

 

U stalnom sukobu sa autoritetima i izdavačima, koji su tokom 90-ih promovisali goli kič i "nacionalni identitet", Supernat ostaju marginalna klupska atrakcija za "prosvećenih 200". Četvrti album "Raj na nebu, pakao na zemlji" izašao je 2000. za Beograund records.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorom, Vas vodi na ovaj koncert. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj telefona. U subjectu obavezno napišite: "Supernaut" ili "Bernays Propaganda"{/xtypo_rounded1}

 

Grupi se pridružuju Aleksandra Arizanović i Dejana Jovanović kao prateći vokali.

 

Ova postava ne traje dugo i 2006. Supernaut kao duet izdaju CD "Eli" koji sajt Popboks proglašava za pet najboljih domaćih albuma. Supernaut je nedavno izbacio svoj šesti album "Pobuna Mašina".

 

 

Supernaut
Supernaut

 

 

Ako je neko dobar primer koliko daleko možete otići kao indie bend iz male zemlje na Balkanu onda su to zasigurno Bernays Propaganda iz Skoplja. Računica je jednostavna – 3 i po godine postojanja, dva LP izdanja (Moonlee Records), 3 evropske turneje i brojka od ukupno 173 koncerta na koju slobodno možete dodati još neki broj jer je četvrta turneja u toku.

 

Sve to začinjeno nedavnim nastupom na Exit Main Stage-u na kome su iste večeri nastupili Klaxons i Roykssop. I da ne bude zabune, ovde se radi o bendu čija je priča ekstremno angažovana/politična.

Zvukom bi ih najlakše bilo staviti na trag Gang of Four ali uz malo grebanja po površini naći će se tu mnogo uticaja – od Gossip preko Fugazi sve do Submission Hold.

 

 

Bernays Propaganda

Bernays Propaganda

 

 

Tu su kompaktan bubanj, groovy bas, izlomljeni funky tonovi gitare i iznad svega jedinstven, snažan i ubedljiv ženski vokal. Da li je potrebno pominjati ludački entuzijazam, razarajuću energiju i sjajnu atmosferu koju prave?
http://www.myspace.com/bernayspropaganda

Dodatak užitku – Threesome.
http://www.myspace.com/threesomerules

Kriske
http://www.myspace.com/krischke

Cena karte u pretprodaji je 300, a na dan koncerta 400 dinara.

Organizacija:
http://www.supersizeshe.com/