Home

VESTI

Vodimo vas na Popečitelje i Virvel

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na Popečitelje i VirvelVodimo vas na odlična dešavanja ovog vikenda u klubu "Gun".

 

U petak 10. septembra, nastupiće grupa "Popečitelji", dok vas u subotu 11. septembra očekuje beogradska grupa "Virvel".

U nastavku članka se možete više informisati o bendovima, ali i pronaći informacije u načinu učestvovanja u deljenju ulaznica.

 

Popečitelji su oformljeni 1999, godine u Prištini. Braća Furunović, Saša (gitara) i Goran (bas), sa dugogodišnjim iskustvom bavljenja žanrovski neodređenom muzikom u više prištinskih bendova, zajedno sa bubnjarem Radetom Vulićem počinju da stvaraju jedinstvenu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike.

 

Po završetku bombardovanja Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, nastavljajući dalje sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog muzičkog stila. Mnogobrojnim nastupima širom zemlje, etablirali su se kao koncertna atrakcija.

 

Publika u Gun club-u biće i prilici da čuje svirku koja obuhvata repertoar sa dva do sada objavljena albuma benda („Ko radi“ i „Horizonti“)

 

 

{xtypo_rounded1}Muzički online magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na oba koncerta. Zainteresovani je potrebno da pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. U subject obavezno napišite:"Popečitelji" ili "Virvel"!{/xtypo_rounded1}

 

 

Grupa Virvel je sa zvukom počela da ekperimentiše 1999. godine. Članovi benda su prethodno sticali iskustvo u više beogradskih sastava, da bi vrhunac kreativnosti dostigli upravo pod nazivom Virvel.

Virvel mnogi karakterišu kao post-rock ili space-rock u nedostatku pravog termina koji bi mogao da opiše njihov jedinstveni muzički izraz. Ipak, rečima ih je teško opisati.

Virvel je pravac za sebe, a specifičnu atmosferu koju stvaraju prepoznali su i podržali mnogi i van granica Srbije. Tako je bend prethodnih godina imao zapažene nastupe širom Bivše Jugoslavije, od kojih se posebno izdvajaju svirke u Ljubljani, Mariboru, Zagrebu i Skoplju.

 

 

Koncerti u klubu "Gun"

 Koncerti u klubu "Gun"