Home

VESTI

Vodimo Vas na Nouvelle Vague

No Comments Vodimo vas

Vodimo Vas na Nouvelle VagueSa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je usled velikog interesovanja za nastup Nouvelle Vague u Beogradu, koji je zakazan za 12. decembar, menadžerski tim najomiljenijeg francuskog benda na našim prostorima potvrdio dodatni koncert koji će se održati 13. decembra takodje u prostoru bioskopske sale Odeon (Narodnog fronta 45).

Želimo da Vas informišemo da su karte za prvi dan koncerta, koji je zakazan za 12. decembar, rasprodate.

 

Karte za drugi dan koncerta, koji je zakazan za 13. decembar, mogu se naci po pretprodajnoj ceni od 1500 RSD u Bilet servisu i Kulturnom centru GRAD (Brace Krsmanovic 4). Karte za oba dana ce na ulazu iznositi 1800 RSD.

 

Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima Vas vodi na ovaj koncert. Delimo Vam 2×2 ulaznice za 13. decembar. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Nouvelle Vague"

 

Nouvelle Vague i 13. decembra

 

Nouvelle Vague, francuski bend koji je osvojio svet sa bossa nova obradama pank i new wave klasika, vratio se sa njihovim  trećim albumom “3”. Predvođeni producentom i aranžerom Marc Collins-om  i Olivier Libaux-om  njihova prva dva albuma, "Nouvelle Vague" (2004) i 'Bande Part' (2006) prodali su se u više od pola miliona  primeraka. Sa novim albumom nastavljaju tamo gde su stali, ovaj put u društvu nekih poznatih imena.

 

Tako na njemu možete čuti Martina Gore-a iz Depeche Mode-a kako peva “Master and Servant” sa glavnim vokalom benda – Melanie Pain, zatim Ian McCulloch-a iz Echo And The Bunnymen u duetu sa Melanie u pesmi “All my Colours “, kao i Marinu Celeste u izvođenju “Our Lips Are Sealed” sa Terry Hall-om i na kraju Magazin’s “Parade” koju izvode Barry Adamson i Miranda iz Nouvelle Vague. 

Razlika između poslednjeg albuma i prethodna dva je u aranžiranju pesama. Nema toliko bossa nova i reggae obojenosti pesmama. Na trećem albumu, pesme su inspirisane američkom country muzikom i bluegrass-om. Nouvelle Vague transformiše Talking Heads “Road to Nowhere” u  prašnjavu barsku varijantu. ‘Heaven’ od  Psychedlic Furs postaje blaga, akustična afera. Gery Numan’s “Metal” peva šarmantna Eloisia, mlada Brazilka koja slabo govori engleski. ‘God Save The Queen’ pretvorena je u romantičnu i slatku verziju. Dodajmo ovome još obrade Plastic Bertrand’s ‘Ca Plane Pour Moi’, Soft Cell’s ‘Say Hello Wave Goodbye’ i  ‘So Lonely’ – The Police i kao rezultat imamo najjači Nouvelle Vague album do sada! 

Na njihovom debi albumu, Nouvelle Vague je obradio pesme iz kasnih 1970’ i sa početka 80’, kao što su Joy Division, The Clash, The Cure, Depeche Mode i Dead Kennedys i pretvorio ih u bossa nova stil. Na francuskom, Nouvelle Vague znači 'Novi talas', ili 'bossa nova "na portugalskom. 

Bend proširuje svoj muzički opus na “Bande A Part “ , dodavajući miks reggae, ska i bluesa poznatim numerama Bauhaus-a, Blondie, Buzzcocks-a, New Order-a i Yazoo-a, među ostalima. Čak su i okoreli fanovi originalnih verzija, naučili da uživaju u Nouvelle Vague-u. A šta je sa autorima originalnih verzija pesmama? Šta oni misle o pristupu koji koristi Nouvelle Vague? 

Nove verzije svidele su se Mick Jones-u iz The Clash, Morrissey-u, The Undertones-ima, Dead Kennedys i  Killing Joke. Ovo je navelo lidere Nouvelle Vague na novi koncept: izvođenje dueta sa originalnim pevačima. 

Upravo to je Nouvelle Vague: Oni pesme koje već obožavate učine takvima da se u njih zaljubite još više.

 

{xtypo_rounded1}Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima Vas vodi na ovaj koncert. Delimo Vam 2×2 ulaznice za 13. decembar. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Nouvelle Vague"{/xtypo_rounded1}