Home

VESTI

Vodimo vas na Marcin Wasilewski Trio u DOB-u

No Comments Vodimo vas

Marcin Wasilewski Trio u DOB-u Dom omladine Beograda u saradnji sa ambasadom Poljske ekskluzivno predstavlja još jedno veliku novu zvezdu evropske jazz scene – Marcin Wasilewski Trio.

I tokom godine, Beogradski jazz festival i Dom omladine Beograda predstavljaju značajna postignuća u jazz muzici.

Koncert će se održati u sredu 14. decembra u Domu omledine Beograda u sali Amerikana sa početkom u 20 časova.

Marcin Wasilewski Trio je pravo jazz "okrovenje" u Poljskoj  poslednjih nekoliko godina, smatraju se najboljom free jazz formacijom svoje generacije i pravom senzacijom na evropskoj sceni.

 

Svetski kritičari za njihove improvizacije kažu da su kristalno čiste, neponovljive, vrhunske po pitanju muzičkog umeća.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Marcin Wasilewski Trio".

Rok za slanje mailova
je do 17h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

Osim originalnih kompozicija začudne atmosfere, publiku često izlažu ekstatičnom čitanju tema koja potiču iz pop (Prince, Bjork), primenje klasične (Morricone) i jazz muzike (Carla Bley).

Sastav je osnovan 1991. godine. U početku su svirali pod imenom Simple Acoustic Trio (6 CDa), u međuvremenu su snimili 2 izdanja sa legendarnim trubačem i svojim mentorom Tomasz Stankom, koji je svojevremeno izjavio kako "nikad u Poljskoj nismo imali ovakav sastav – oni su stalno sve bolji".

 

 

 Marcin Wasilewski Trio

Marcin Wasilewski Trio

 

 
Od 2004 muzičari nastupaju pod imenom Marcin Wasilewski Trio u postavi Marcin Wasilewski (klavir), Slawomir Kurkiewicz (bas) i Michal Miskiewicz (bubnjevi).

Njihova nagrađivana izdanja "Trio" (2004) i "January" (2007) pokazuju da se radi o umetnicima koji ne objavljuju često, već za svaki svoj istup traže i nalaze ozbiljne artističke razloge.

Ono što posebno izdvaja Marcina Wasilewskog od ostalih autora je dubina razmišljanja o muzici, koja ga vodi putevima avangardnih klasika kao sto su Keith Jarret i Carla Bley, uz oštricu stečenu odrastanjem u svetu u kome se prepliću razni multimedijalni uticaji.

Njihov najnoviji album „Faithfull“, 2011. godine je objavila prestižna izdavačka kuća ECM, uz opšte ocene da se radi o jednom od najboljih jazz albuma u svetu ove godine.

 

 

 Marcin Wasilewski Trio

Marcin Wasilewski Trio

 

Koncert u Domu omladine biće prilika da se upoznamo sa jednim od najboljih improvizatora na svetskoj sceni u ovom trenutku, čovekom čiji trio kritika već poredi sa revolucionarnim jazz umetnicima novog doba koje smo već upoznali na Beogradskom jazz festivalu, kao što su Brad Mehldau, Esbjörn Svensson ili Bad Plus.

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 600 dinara.

 

 
{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}