Home

VESTI

Vodimo vas na koncert benda Disciplin A Kitschme

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na koncert benda Disciplin A Kitschme

Večiti beogradski disco-jungle-punk buntovnici Disciplin A Kitschme predstavljaju u Velikoj sali Doma omladine Beograda svoj novi album "Uf" u petak 11. novembra 2011 sa početkom u 21h.

 

Nastali 1981, po raspadu Šarla Akrobate, najradikalnijeg sastava jugoslavenske new wave scene.

 

Disciplin A Kitschme (Disciplina kičme) i njen idejni tvorac, kompozitor, bas gitarista i pevač Koja su svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvek predstavljali trn u oku muzičkom establišmentu, kako tadašnje jugoslovenske, tako i sadašnje regionalne scene.

Izrazito nekonvencionalnim zvukom svedenog lineup-a koji se sastojao od jedne bas-gitare i jednog kompleta bubnjeva, te Kojinim kratkim, minimalističkim tekstualnim strelicama umotanim u hit-format i odapetim direktno u mozak, kao i telo slušaoca, Disciplina je izazivala potpuno oprečne komentare i reakcije, od frenetičnog  divljenja do kompletnog nerazumevanja i mržnje.

 

 {xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Disciplin A Kitschme".

Rok za slanje mailova je do 12h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

 

 U svom srednjoj fazi, u drugoj polovini osamdesetih, grupa je bila obogaćena brass sekcijom, (upravo će se saksofonista Jurij Novoselić Kuzma, koji je svirao klavijature na aktualnom albumu „Uf!“ pojaviti na koncertu u Domu omladine), a po raspadu Jugoslavije, Koja je devedesetih, nastanivši se u Londonu i shvativši da novonastala techno, jungle i rave muzika najviše liči na ono čime se Disciplina na početku svoje karijere bavila, uspešno nastavio razvojni put Discipline u saradnji sa britanskim muzičarima.

Po povratku iz UK, Koja je napravio sjajnu postavu koja će nastupiti i 11.11 u DOB-u, sa bubnjarem Bucom i pratećom pevačicom Manjom, (uz već pomenutog Kuzmu, kao gosta na klavijaturama), objavivši 2007 album “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?“, a početkom leta 2011 i najnoviji album „Uf!“, prvobitno kao specijalni 32-min free download na Exit Music etiketi, (na čijem festivalu je album prvi put promovisan), a kasnije i kao 59-minutno CD izdanje za PGP RTS (teritorija Srbije) i Crorec (za teritorije Hrvatske i Slovenije). Album je dobio širom ex-yu izuzetno pohvalne recenzije.

 

 

Koja
Koja

Navedimo samo par citata sa regionalnih web portala i iz štampe:

"Uf, kakav dobar album!…Uf! je dokaz da je moguće zvučati mladoliko i zadržati zrelost koju godine nose.”- www.muzika.hr (Zagreb)

“Sa zadivljujućom doslednošću spajajući naizgled nespojivo, Koja je možda snimio najradikalniji i istovremeno plemenitom popu najbliži album u karijeri.”Blic (Beograd)

 

“Uf  donosi Disciplinu u blistavoj, savremenoj varijanti sa onim osobinama koje smo im nekad pripisivali: dobri za đuskanje, svežih ideja, zvučno raznovrsni i lako pamtljivi.”Radio Študent (Ljubljana)

 

 

Disciplin A Kitschme
Disciplin A Kitschme

 

“Svaki album Kičme je bio bolji od prethodnog, a ovaj je najbolji.” www.terapija.net  (Zagreb)

 

 

Svečana beogradska promocija albuma “Uf!” u petak 11.11 2011. u Velikoj Sali DOB-a počinje u 21 h. Karte se mogu naći na blagajni DOB-a.

Disciplin A Kitschme
Petak, 11. novembar 2011. u 21:00
Dom omladine Beograda//Velika sala

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na [email protected]!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}