Home

VESTI

Vodimo vas na Balkan Clarinet Summit

No Comments Vodimo vas

Balkan Clarinet SummitJedinstveni muzički sastav, koji čini 6 vrhunskih evropskih klarinetista, okupljen je pod nazivom Balkan Clarinet Summit, a na inicijativu Goethe Instituta.

 

Nakon prvog dela turneje koja je održana u septembru ove godine u Grčkoj i Rumuniji, u drugom delu Balkanske turneje nastupiće 06. decembra u Domu omladine Beograda.

 

Koncert u Domu omladine u Beogradu se održava u Velikoj sali, 06. decembra sa početkom u 20 časova, a cena ulaznica je simboličnih 300,00. Dan kasnije sastav nastupa i u Novom Sadu.
    
Balkan Clarinet Summit jedinstven je muzički ansambl  koji čini šest vrhunskih evropskih klarinetista. Njihova muzika odiše životom, a zasniva se na mešavini džeza, kreativne kamerne muzike i klarinetske tradicije Jugoistočne Evrope, obučene u sasvim novo ruho. Ansambl su, na inicijativu Goethe Instituta, okupili Steffen Schorn i Claudio Puntin.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj koncert.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Balkan Clarinet Summit".

Rok za slanje mailova je danas do 14h, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

Oni su ujedno i autori aranžmana, na čijim temeljima, zajedno sa svojim balkanskim kolegama, kreiraju neodoljivu sintezu klarinetske tradicije Balkana i savremene muzičke improvizacije. Naziv projekta Jazz Meets Klarino otkriva inicijalnu inspiraciju – mešanje jazza kojim se bave Schorn i Puntin, sa folklorom Balkana, a posebno Grčke iz koje potiče klarino, jedan od esencijalnih instrumenata grčke muzičke tradicije.    

 

Slobodan Trkulja
 

Steffen Schorn je jedan od vodećih nemačkih muzičara srednje generacije. Dobitnik je desetak nagrada nemačke jazz zajednice (najskorija – nagrada za kompoziciju radija WDR, 2009), snimio je dvadesak albuma, vodi sopstveni septet i diriguje orkestrima različitog formata, radi u sastavima Koelner Saxofon Mafia, Triosphere i Universe of Possibilities, kao i u duetu sa Claudiom Puntinom.  

Švajcarski klarinetista Claudio Puntin je takođe laureat brojnih internacionalnih nagrada. Snimio je preko pedeset albuma u različitim formacijama za razne produkcije, među kojima i za ECM, ENJA Records, Sony, Intakt, Doublemoon…  Glavne saradnje: Carla Bley, Fred Frith, Steffen Schorn, Steve Reich, Nils Wogram, Lucas Niggli, Wolfert Brederode, the Ensemble Modern, različiti veliki orkestri.

Posebnu atrakciju predstavlja učešće našeg izuzetnog umetnika Slobodana Trkulje, koji je, kao jedan od najboljih naših klarinetista, jedini učesnik ovog fantastičnog umetničkog sastava sa naših prostora. Iako je Slobodan poznat da maestralno svira na 15-tak instrumenata, ovaj put će se fokusirati samo na jedan instrument – Klarinet.

 

 

Balkan Clarinet Summit

 

 

 

Slobodan povodom učešća u ovom projektu i koncerta kaže:

“Sa radošću sam prihvatio poziv da učestvujem u ovom nesvakidašnjem umetničkom projektu. Svaki od klarinetista je majstor u svom stilu i milina je slušati kako kroz zvuk klarineta prikazuju bogatu tradiciju i kulturu svoga naroda. Na prvom delu naše zajedničke turneje, koja  je održana u septembru u Atini, Solunu i Brašovu, iskreno smo uživali u stvaranju zajedničkog zvuka u izuzetno kreativnoj atmosferi gde smo svi bili i učenici i učitelji. Puno toga sam naučio od ovih divnih ljudi, ali sam ih i kroz moje autorske kompozicije uveo u  svet srpske muzike i uneo duh srpske tradicije u ovaj projekat. Na ovom, drugom delu, naše Balkanske turneje koji se između ostalih održava i u našoj zemlji, potrudiću se da budem dobar domaćin mojim prijateljima i da ih što bolje upoznam sa našim divnim narodom i bogatom kulturom. Iskreno se nadam da će koncerti biti rasprodati, kao i u prvom delu turneje gde se tražila karta više za sve koncerte. Ovaj jedinstven i unikatan program svakako treba videti i toplo preporučujem svim ljubiteljima klarineta, klasike, džeza i pravih muzičkih vrednosti da dođu na koncerte u Beogradu i Novom Sadu.”

Osim u Beogradu i Novom Sadu, Balkan Clarinet summit se održava još i u Sofiji, Sarajevu, Zagrebu, Ankari, Istanbulu, Izmiru i Atini. Sledeće godine je planiran nastavak turneje koncertima u velikim evropskim gradovima.

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}