Home

VESTI

Veče sa Cohenom premijerno u Beogradu

No Comments Koncerti Vesti

Gotovo pet godina od prve predstave programa Veče sa Cohenom, Maja Posavec i Ivan Kapec premijerno dolaze u Beograd, tačnije u Dorćol Platz u subotu, 20. avgusta! Veče sa Cohenom, svojevrsni je omaž ovom nikad prežaljenom kanadskom „umetniku ljubavi i smrti“, a Maja i Ivan izdali su 2019. istoimeni album. Koncept je stekao izuzetnu popularnost i izvan Hrvatske pa su osim više koncerata u Zagrebu, bili rasprodati i oni u Sarajevu te Mostaru.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara mogu se kupiti preko servisa Ticket.rs, a ako ih ostane, na dan koncerta će koštati 1500 dinara. (https://cutt.ly/mZXxYiZ)

Veče sa Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj meri inspirisana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila bek vokal na koncertima. Maja i Ivan, interpretiraće i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pesama na hrvatskom.

“Na tim večerima osim što pevam, ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativno veče poezije. Kada smo počeli sa probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvek od teksta te tražili našu ličnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jeste reakcija publike. No ona je odgovorila otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje poverenja u kojem smo mogli izmenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena.” (Maja Posavec, za portal Ravno Do Dna)

YT: www.youtube.com/watch?v=gBA0Vw5Tbqs
IG: www.instagram.com/majaposavec007/
FB: https://www.facebook.com/capisconne
Facebook event: web.facebook.com/events/1222224695258074

 

Tags: