Home

VESTI

Terminal festival 17.12. u Drugstore dovodi izvođače sa 4 kontinenta

No Comments Festivali Najave Vesti

Live nastupi i ekskluzivni setovi izvođača sa četiri kontinenta. U organizaciji Terminal festivala, u petak, 17. decembra od 23h, u beogradskom klubu Drugstore, na putovanje ispunjeno mističnim zvukom posetioce će svojim live nastupima i setovima povesti izvođači iz Njujorka, Istanbula, Berlina i Sao Paola.

Ali Kuru & Ilhan Ersahin udružiće snage u vrhunskoj demonstraciji koliko uzbudljiva može biti fuzija elektronike i džeza. DJ i producent iz Istanbula Ali Kuru donosi u Drugstore svoj jedinstveni senzualni izraz kojim osvaja publiku u klubovima širom Evrope. Nazivaju ga maestralnim gruv alhemičarem koji uvlači publiku u svoje harmonično carstvo zvuka, servirajući opojan miks neumoljivih, dubokih ritmova, monumentalnih semplova vokala i bliskoistočnih instrumenata. Aliju će se pridružiti saksofonista Ilhan Ersahin iz Njujorka, jedan od najkreativnijih i najhrabrijih umetnika savremene improvizatorske scene, koji je svetsku slavu stekao kao inovator u brojnim žanrovima, od acid jazza, fusiona, do world music-a sa uticajem elektronike. Poznat je po neprestanom istraživanju i muzičkim kolaboracijama sa umetnicima iz celog sveta, čiji je kreativni hub upravo Ilhanov čuveni klub Nublu u Njujorku.

Nastupiće i Xique-Xique iz Sao Paola, biser novog pokreta koji trenutno osvaja svet iz južnoameričke down tempo dub tehno scene, obojene folklornim elementima i prelepim vibracijama. Xique-Xique će nam svojim setom dočarati psihodeličnu panoramu misterioznog sveta Amazonije, kombinujući brazilske ritmove sa elementima tehna, dubby house-a i zvukova iz prirode. Posetioci prethodnih događaja u organizaciji Terminala, koji su navikli da dožive live ekskluzive u izvođenju svetski poznatih i rising indi, neo soul, jazz, funk, trip hopa imena, a da pritom ne žrtvuju svoje klaberske ambicije, mogu izuzetno da se raduju 17. decembru. Podsećamo, u prethodnim izdanjima festivala, publika je imala priliku da sluša RY X-a, Oceanvs Orientalisa, Cristiana Lofflera, Chancha Via Circuito i mnoge druge.

Organizatori pozivaju publiku da ne propusti jedinstvenu priliku da se otisne na nezaboravno egzotično putovanje, u zimskom Beogradu. Terminal Check In počinje od 23h, a karte se mogu kupiti preko tickets.rs po ceni od 1000 dinara.

 

Tags: