Home

VESTI

#SaveMMA uz #NSNS2019: I Hate Models, SHDW & Obscure Shape i Boston 168 na Exitu!

No Comments EXIT Festival Vesti

Za petama kolosalne objave ovogodišnje mts Dance Arene, na koju su se redom upisala jednako i kultna imena i zvezde novih generacija, među kojima su Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Jeff Mills, Peggy Gou, Maceo Plex i Boris Brejcha, EXIT je obelodanio i prvo poglavlje besanog programa nikad popularnije No Sleep Novi Sad bine!

Fascinantni techno klub MMA – Mixed Munich Arts iz Minhena, smešten u pogonskoj hali nekadašnje elektrane čiji je svod visok čak 37 metara, u proteklih pet godina ugostio je neke od najvećih elektronskih umetnika današnjice i služio kao višenamenski kulturni centar bavarske metropole. Nažalost, klub se danas nalazi pred gašenjem, te je pokrenuta internet peticija za spašavanje MMA koja broji hiljade potpisa, a kultna No Sleep Novi Sad bina EXIT festivala, poznata po svom konceptu saradnje sa vodećim klupskim institucijama, pridružiće se borbi za spas jednog od najupečatljivijih evropskih klubova!

Na poziv No Sleep porodice da u četvrtak, 4. jula, nastupe pod parolom #SaveMMA, odazvali su se prijatelji kluba i trenutno jedni od najtraženijih techno izvođača u svetu I Hate Models, SHDW & Obscure Shape i Boston 168, a njima će se pridružiti i rezidentkinje kluba Black Lotus i Marcella, te Ana Rs iz Crne Gore!

Nakon što je I Hate Models briljirao na nedavno održanom No Sleep festivalu u Beogradu, već visok broj zahteva da se dovede na EXIT se doslovno utrostručio i misteriozni Francuz na tvrđavu dolazi već prve noći! Jedan od najtalentovanijih producenata današnjice, eksplodirao je na svetskoj sceni sa furioznim, katarzičnim zvukom koji je svet otkrio putem njegovih remiksa za Depeche Mode, dok se danas njegove brojne numere slušaju u milionskim brojkama!

Poput I Hate Models, i nemački tandem SHDW & Obscure Shape za kratko vreme je izgradio čvrsto jezgro lojalnih sledbenika, zahvaljujući tvrdom zvuku ubrizganim dramatičnim i trance momentima. Sam naziv njihove etikete, “From Another Mind” već nagoveštava njihovo razmišljanje van ustaljenih muzičkih tokova, a jedan od rezultata ove skladne, ali jake techno simbioze jeste titula “Najboljeg novog izvođača” prema izboru Groove magazina 2016. godine. Svoju snagu, 90-minutnim live nastupom pokazaće još jedan dvojac, italijanski acid techno istraživači Boston 168 čiji rad je prepoznala i Ellen Alien, šefica univerzalno poštovane etikete “Bpitch Control” na kojoj je karijeru počeo i Paul Kalkbrenner.

Nakon što je publiku osvojila intenzivnim setovima u famoznim klubovima Griessmuehle, Suicide Circus i KitKat, rođenoj Berlinerki i multimedijalnoj umetnici Black Lotus mnogi danas predviđaju vrtoglav uspeh na svetskoj sceni, a njen nedavni EP “Resilience” to i nagoveštava.

Jaku fajtersku postavu toga dana zaokružiće i članica MMA familije, Marcella, koja u čuvenom minhenskom klubu nastupa redovno uz imena kao što su Amelie Lens, Helena Hauff ili Francois X, dok na tvrđavu, posle dva zapažena nastupa na morskom izdanju No Sleep bine na Sea Dance festivalu, dolazi nova crnogorska nada Ana Rs!

U prodaji EXIT paket od 55% popusta!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu! Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.490 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,