Home

VESTI

Sa 15 hedlajnera kompletiran “All-Stars Lineup” mts Dance Arene!

No Comments EXIT Festival Vesti

U godini kada je EXIT proglašen najboljim velikim evropskim festivalom i nakon što je prošle godine napravila veliki iskorak sa novom spektakularnom produkcijom, mts Dance Arena od ove godine započinje i novu programsku eru zahvaljujući neverovatnoj činjenici da će svakog dana od 12. do 15. jula ugostiti po najmanje tri udarna svetska hedlajnera!

Ovogodišnju “All-Stars” postavu redom čine vodeća imena današnjice Nina Kraviz, Solomun, Maceo Plex, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Joseph Capriati, Tale of Us, Amelie Lens, Boris Brejcha, Ben Klock, Rødhad, Carl Craig, Kölsch i Disciples, a finalno pojačanje ovakvoj ekipi su čuveni izraelski progressive house mag i jedan od simbola Ibice Guy Gerber!

Uz njega stiže i Marko Nastić, jedan od simbola Exita od prvog dana do danas, koji nakon što je spektakularno obeležio 20 godina rada pred vrtgolavih 7.000 fanova u Luci Beograd, ponovo dokazao da je najpopularniji DJ na Balkanu! Ovakva postava ne bi bila ista bez sjajnih imena kao što je sve popularnija  Anastasia Kristensen ili famozna berlinska selektorka Dana Ruh, ali i sjajne regionalne DJ postave u kojoj ove godine “igraju” After Affair, DJ Jock, Avoid aka Vladimir Aćić, Filip Xavi, Dušan Nikolić, Runy i novopridošla imena, niška techno senzacija D.R.N.D.Y, i beogradski house tandem Wise D & Kobe!

Guy Gerber već deset godina važi za vanserijskog umetnika neograničene kreativnosti koji je muzičku scenu osvojio kultnim albumom “Late Bloomers” sa antologijskim numerama kao što su “Sea of Sand” i “Belly Dancing”. Svojim talentom za produkciju menja pravila igre, pa je i njegov miks album za etiketu istoimenog londonskog kluba fabric u celosti se sastojao iz njegove lične i dotad neobjavljene produkcije. Nakon što je izbacio jedan od najpopularnijih Boiler Room nastupa na Ibici, već četvrtu godinu njegove Rumors žurke zauzimaju specijalno mesto na famoznom ostrvu i šire se po svetu od rasprodatih noći na BPM festivalu, preko Majamija, Sardinije, Mikonosa, pa sve do najvećih klubova u Evropi. Na Gerberov poziv odazivali su se redom legende kao što su Moodymann, DJ Harvey, Lee Burridge i Danny Tenaglia, ali i nove generacije genijalaca među koji su Red Axes, Bob Moses, Bedouin i Bill Patrick. U međuvremenu, njegov studio iz kojeg su izašle neke od najznačajnijih numera savremene muzike, iznedrio je prvo album “Who’s Stalking Who”, kojeg je ubrzo nasledio famozni “11 11”, album koji su posle zajedničkog provoda na Burning Manu izbacili muzički mogul Puff Daddy i Gerber lično.

Jednog od najpoznatijih muzičara iz ovog dela sveta i lidera elektronske scene u regionu, Marka Nastića, brojne uspomene vežu uz njegov muzički dom, mts Dance Arenu. Pojam rezidenta jedne od najpoznatijih svetskih pozornica odavno je nadvisio, i poput vrhunskog sportiste, odigrao najvažnije utakmice, rotirao pozicije i uloge u timu, te iznova dokazivao svoju veličinu, kako umetnika, tako i vanserijskog radoholika i motora cele scene. Nakon što je jednogodišnji ciklus proslave jubilarnih 20 godina karijere započeo još letos na Exitu sa specijalnim setom, ove godine je priredio nesvakidašnji događaj “Retrospektakl” na kojem je okupio 7.000 ljudi u novom, duplo većem Hangaru u Luci Beograd uz brojne cenjene goste sa ovdašnje scene. Sa samo šesnaest godina postao je rezident beogradskih klubova Industrija i Omen, gde je upoznao Dejana Milićevića i Miloša Pavlovića sa kojima je napravio i famozni Teenage Techno Punks trio, a na Areni je scenu delio sa velikanima kao što su Carl Cox, Adam Beyer, Richie Hawtin, Jeff Mills i brojni drugi.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,