Home

VESTI

Počinje glasanje za MAC! Više od 600 nominacija u 17 kategorija

No Comments Vesti

Glasanje za MAC je počelo! Na sajtu www.musicawardsceremony.com/glasanje  objavljene su numere koje su za MAC priznanja nominovale radio stanice iz regiona, a na vama je da svojim glasovima najboljim numerama obezbedite pobedu na manifestaciji Music Awards Ceremony 27. januara u Štark Areni u Beogradu. 

Radio stanice iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Slovenije učestvovale su u nominovanju numera za dodelu MAC priznanja. Rukovodeći se svojim parametrima slušanosti i popularnosti numera i izvođača, radio stanice su nominovale pesme i autore čija su dela najomiljenija i najpopularnija među slušaocima.

Više od 600 nominacija raspoređeno je u 17 kategorija, i publika iz regiona kao i iz celog sveta, ima priliku da online glasa za svoje favorite, a online glasanje je besplatno.

Glavna osobenost MAC-a je što spaja naizgled nespojive muzičke žanrove, pa se tako i ove godine na listama za nominovanje nalaze kako pop i rok, tako i numere narodne muzike, trep, hip-hop, a MAC priznanja biće dodeljena za svaku od kategorija.

Tokom glasanja na prvom MAC-u pristiglo je više od million glasova ne samo iz zemalja učesnica nego i sa drugih kontinenata, a deo prihoda od SMS glasova i ulaznica organizatori su donirali UNICEF-u. 

I ove godine MAC će imati humanitarni aspekt, jer organizatori Skymusic i CEBEF deo svog prihoda od ulaznica izdvajaju u humanitarne svrhe. Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu www.tickets.rs 

MAC 2020 biće, prema najavama organizatora, još spektakularniji od prethodnog. Ovoga puta u nastupe i nominacije uključeni su i slovenački izvođači i poznate ličnosti koje će prošetati čuvenim MAC carpetom, odnosno crvenim tepihom, na kojem je svoja glamurozna izdanja prošli put prikazalo više od 200 selebritija iz regiona.

Svečana dodela nagrada na MAC-u 2020 trajaće oko 3 sata, samo za tu priliku specijalno osmišljene nastupe imaće najveće regionalne muzičke zvezde, a ceremoniju će prenositi najgledanije televizije u svim zemljama učesnicama.

 

Tags: , ,