Home

VESTI

Počinje avantura zvana Waveul

No Comments Festival Najave Vesti WAVEUL

Nulti dan, sreda 24. jul, donosi zagrevanje za prvo izdanje internacionalnog festivala elektronske muzike – WAVEUL, a podrazumeva besplatan ulaz za sve koji žele da obiđu festivalski prostor, da osete atomsferu, da se dobro provedu i zamene svoje narukvice za ulaznice u sjajni provod koji će doneti, sada se već može reći, vrhunski događaj na Aloha kite beach klubu na ulcinjskoj Velikoj plaži.

Waveul, Ulcinj

Impresivna lista izvođača koji će na dve bine – Sea wave stage i Sand wave stage nastupati od 25. do 28 jula na WAVEUL festivalu, Crnu Goru će postaviti ravnopravno na globalnu pozornicu ovog muzičkog žanra.

Sea wave bina će biti u obliku starog drvenog broda, a izvođači će na neki način upravljati tim brodom tokom nastupa, dok će Sand wave bina odisati energijom koja se rađa iz peska Velike plaže sa adekvatnom scenografijom da bi se i vizuelno dočarala ta ideja.

Organizatori festivala su obezbijedili i VIP zonu gde će posetioci imati više komfora sa zasebnim ulazom u krug festivala, kao i mesto za parking uz samu plažu.

Za sve koji nisu u VIP zoni organizovan je parking prostor za veći broj vozila sa obe strane puta pored magistrale kod skretanja prema plaži. Odatle su obezbeđeni mini busevi koji će posetioce prebaciti do plaže.

Svi zaljubljenici u elektronsku muziku sa malo više avanturističkog duha, ali i ostali klaberi željni odličnog provoda i vrhunske žurke na jednom od najlepših mesta na planeti, imaju šansu da u blizini festivalske lokacije na samoj plaži u obezbeđenom prostoru borave u kamp zoni WAVEUL festivala.

Uz to, organizatori WAVEUL-a su mislili na kajtere i one koji to žele da postanu, jer se u okviru festivalske lokacije nalazi Dragon Project Kite and Windsurf Center koji će za festivalsku publiku imati poseban popust. Na WAVEUL-u će se se koristiti Cashless payment kao sistem plaćanja u krugu festivala, tako da posetioci sve rešavaju sa narukvicom.

Ulaznice su u prodaji preko zvaničnog sajta kao i preko Gigs Tix prodajne mreže za Srbiju i Crnu Goru  ili za Hrvatsku i Sloveniju putem Entrio mreže. Organizatori WAVEUL-a spajajući savršenu prirodnu harmoniju belog peska Velike plaže i beskraj morskog plavetnila odlučili su da okupe krem svetske scene elektronske muzike sa čak četiri kontinenta i u Ulcinj dovedu imena koja su bili glavne zvezde i po epicentrima elektronike kao što su prestižni belgijski festival Tomorrowland, najpopularniji klubovi na Ibici ili ultrapopularni berlinski Love parade.

Na neverovatnom lineup-u i više od pedeset artista pozavidele bi i destinacije sa dugom festivalskom tradicijom, pa u Crnu Goru i Ulcinj zahvaljujući WAVEUL-u, stižu imena koja kreiraju globalnu scenu i diktiraju trendove elektronske muzike.

Među headlinerima festivala su planetarno popularni Italijani Agents Of Time, Lehar – vodeći artist nemačke etikete Dynamic music koja privlači daleko najviše pažnje na pomenutom Tomorrowland festivalu, Matthew Dekay, trendseter omiljen od Njujorka do Ibice, Južnoafrikanac Themba sa proslavljenog Hot Since 82 label-a, Izraelac Guy Mantzur, velikan savremenog progressive zvuka i mnogi, mnogi drugi koji će publiku zabavljati 24 sata dnevno sva četiri festivalska dana.

WAVEUL nije zaboravio ni regionalna imena smatrajući obavezom da podstiče razvoj scene i uključujući artiste iz Crne Gore koji su omiljeni izvođači na regionalnim festivalima ili su na putu da to postanu.

 

Tags: , , , , , ,