Home

VESTI

Pionir elektronske muzike Aril Brikha i YokoO krajem juna u Beogradu

No Comments Najave Vesti

Ritmik u organizaciji sa klubom Kult predstavlja jedinstveni performans namenjen publici prefinjenog muzičkog ukusa i dovodi u petak, 23. juna u Rov Kalemegdanske tvrđave (ex mini golf tereni) pionira elektronske muzike i mastera live nastupa Aril Brikhu i člana “All Day I Dream” ekipe YokoO. Domaću podršku za pružiće im Runy, Nemax i Viktor J.

Talentovani Aril Brikha, poznat po svojim maestralnim live nastupima hrabro prkosi žanrovskoj podeli u elektronskoj muzici i sjedinjuje techno, house i deep house u jedinstvenom eklektičnom izrazu.

Sa samo pet godina svirao je klavir, a kasnije je otkrio i svoju strast prema sintisajzerima i elektronskoj muzici. Inspirisan techno i house zvukom, počeo je da eksperimentiše i producira. Davne 1998. godine Brikha je potpisao ugovor sa legendarnom izdavačkom kućom Transmat Records, koju je vodio detroitski producent i DJ Derrick May i objavio svoj prvi singl “Groove La Chord”, koji je bio prekretnica u njegovoj karijeri i postao globalni hit. 

Usledilo je mnoštvo izdanja, kao i prvi studijski album “Departure in Time” koji je dobio odlične kritike i postao je omiljen među ljubiteljima elektronske muzike. Izdanje “Ex Machina” sadrži neke od najupečatljivijih traka u Brikhinoj karijeri, poput “Lady 707” i “More Human”, a koje su prikazale njegovu sposobnost da stvara kompleksne, emotivne i futurističke zvukove po kojima je njegov stil prepoznatljiv. “Art of Vengeance” EP predstavio je moćne techno trake poput “Art of Vengeance” i “Prisma”, koje su se istakle svojim energičnim ritmovima i hipnotičkim zvukovima.

Tokom decenija karijere Aril Brikha neprestano istražuje novu muziku i ideje. Njegov zvuk evoluirao je tokom vremena, ali je zadržao svoju originalnost i prepoznatljivost. Sa jedinstvenom muzičkom vizijom, Brikha je danas poznat kao jedan od pionira elektronske muzike i njegovo nasleđe nastavlja da inspiriše nove generacije umetnika.

Miljenik festivala Burning Man i senzacija berlinskog klabinga YokoO nastupa kao član ,,All Day I Dream” ekipe. Tokom dvadesetogodišnje karijere usavršio je sopstveni prepoznatljiv house zvuk i postao pripadnik elitne DJ scene, a poznat je po duboko emotivnim setovima i muzici koja istražuje različite nijanse house i tehno zvuka. 

Svojim jedinstvenim stilom i muzičkim senzibilitetom, dubokom, melodičnom i emotivnom muzikom, često koristeći složene teksture i atmosferične elemente, YokoO je stekao veliku popularnost na elektronskoj muzičkoj sceni i veliki broj obožavalaca širom sveta.

YokoO je objavio mnoštvo izdanja, a neka od najpoznatijih su: “Arambol”, prvi EP za All Day I Dream, “Vali” koji predstavlja jedan od njegovih ikoničnih hitova, “Morgan’s Organ”, “Falling Through the Night”, “Equuleus” i album “Tarantism” koji je predstavio YokoO-ovu kreativnost i muzičku viziju.

Ograničen kontingent ulaznica po promo cenama od 1290 dinara za regularne, 1590 dinara za Panorama deo i 2490 dinara za Stage VIP mogu se nabaviti putem Gigstix prodajne mreže, kao i onlajn

 

Tags: