Home

VESTI

Pionir detroit house muzike – Fred P stiže u Beograd

No Comments Najave Vesti

Jedan od pionira detroit house-a, Fred P, koji već decenijama stvara najfiniji andergraund zvuk, nastupiće u Barutani u petak 2. septembra. Ovaj enigmatični DJ poreklom je iz Kvinsa, a u Beograd stiže pravo iz Berlina i donosi svoj katarzični i spiritualni set. Iste večeri podršku će mu pružiti sjajni lokalni izvođači u sastavu Kid Kimi b2b Nikola Vemić, kao i Luton.

Fred P je širom sveta poznat kao veliki zaljubljenik u muziku, a plesni podijum ne vidi samo kao mesto za zabavu, već i kao jedan novi potencijal. Duboko i lično istražuje house i techno muziku, a njegov futuristički pristup inspirisan je velikanima scene, kao što su Frankie Knuckles, David Morales i Danny Tenaglia, kao i njegovom sopstvenom filozofijom, koja se ogleda u tome da je muzika univerzalni jezik dostupan svima, koji spaja ljude. 

Iza sebe ima jedanaest albuma, bezbroj izdanja i decenije DJ-inga, a godine je proveo u Njujorškim najboljim klubovima poput Red Zone, Sound Factory i Tunnel. Osnovao je čuvenu etiketu Soul People Music, a nakon toga pokrenuo i novi lejbl Perpetual Sound, čije je prvo izdanje bilo pod njegovim omiljenim alijasom Black Jazz Consortium. 

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 1190 za regularnu i 1590 za VIP.

 

Tags: