Home

VESTI

Novih devet zvezda u impresivnom lineup-u prvog WAVEUL festivala

No Comments Festival Najave Vesti WAVEUL

Shall Ocin, pseudonim je sjajnog Argetinskog producenta Nicolasa Abalosa jednog od aševa iz rukava prvog izdanja WAVEUL festivala, koji se održava od četvrtka 25. jula do nedjelje 28. jula na ulcinjskoj Velikoj plaži.

Shall Ocin koji već nekoliko godina igra važnu ulogu na elektronskoj muzičkoj sceni sa izdanjima na Maceo Plexovom Ellumu, Hot Creationsu, legendarnom Fabriku, Get Phisycalu, nastupiće na WAVUL-u u subotu 27. jula, kada će na Sea Wave bini miks pult preuzeti i još jedan južnoamerički umetnik Stephan Barnem, Brazilac koji poslednjih deset godina radi i živi u Italiji i koji iza sebe ima sjajne projekte “Half Square” i “A Violent Disturbance In A Crowd” rađene za Maceo Plex’s Ellum i Dubfire’s SCI+TEC.

Istog dana, samo na Sand Wave bini, novi talas modernog deep i melodic sounda donosi nam Roy Rosenfeld čije harmonije i famozna ritmika čine da je jedan od istaknutijuh umjetnika sa “All day i dream” etikete, ali i nekih globalno renomiranih etiketa poput Lost & Found, Systematic, 1605. Na istom stage-u ali dan ranije, u petak 26. jula nastupiće Themba talentovani Južnoafrikanac koji je zavrijedio pažnju sa izdanjima na Knee Deep of Sound, proslavljenog Hot Since 82 lejbla, te saradnjom sa nekim od najvećih imena današnjice, Black Coffe, Dubfire, Nick Curly i mnogim drugim.

Impresivni lineup, upotpunjuje i predstavnik prepozantljive britanske škole, Will Saul koji već skoro dvije dekade širi dobar vajb među prvenstveno ostvrskim klaberima, sa rezidenturom u kultnim The End i Fabrik klubovima u Londonu, te nastupima u svim značajnim klupskim i festivalskim destinacijama širom svijeta, a iz Londona stiže pravo na talase velike plaže!

Ako svemu tome dodamo da će prvog dana WAVEUL festivala, u četvrtak 25. jula na Sea Wave stage-u nastupiti Amedeo and Matteo Giovanelli, braća iz Italije koji stoje iza projekta poznatog kao Mathame. Njeguju prolično eksperimentalni zvuk, baziran na analognim spravama i za kratko vrijeme su postali dio giganta “Afterlife”, više je nego jasno  da organizatori novog festivala elektronske muzike dokazuju da Crna Gora ne zaostaje za svjetskim destinacijama koje u svojoj kulturnoj baštini nude i moderan i primamljiv sadržaj za sve generacije.

 

I što je najbolje od svega spisak učesnika koji će na dva stage-a četiri dana ljeta učiniti još vrelijim podrazumjeva više od 50 izvođača pa prvog dana festival imamo još dva regionalna bisera elektronske muzike – DJ Jock – supertalentovani Splićanin koji pokazuje iz godine u godinu svoj raskošni potencijal potvrđen u najvećim etiketama poput Inteca, Phobica, Pornographica, te sa svojim trakama koje vrte giganti poput Carl Coxa, Adam Beyera, Christiana Varele, Joseph Capriatija, Adam Fitzpatrika; i Martin Durutović na sceni poznatiji kao Proximus, koj je član i jedan od osnivača organizacije Subtera, zaslužne  za serijal jedno od najatraktivnihjih događaja  u Crnoj Gori.

Na nastupima preferira techno zvuk, a do sada smo imali prilike da ga slušamo na većim festivalima u Srbiji i Crnoj Gori, kao što su EXIT, Sea Dance, Refresh, Spring Break, i Bedem Fest, a najčešće u kotorskom klubu Maximus u kom je djelio pult sa mnogim velikanima svjetske tehcno scene. U ovoj seriji gostiju na prvom WAVEUL-u imamo i jednu jako kreativnu damu koja u svom muzičkom izrazu nema nikakvih ograničenja – fenomenalna Aleksandra Duende, svoju spiritualnu stranu ličnosti ispoljava sa orijentalnim, deep focus i etno motivima u miksu, te na taj način kreira jedinstveno putovanje.

Imajući u vidu već objavljene goste Rodriguez JrAgents of Time, Bokee, Millok, Andrey Pushkarev, Lerr, Darko Milošević, Chaim, Audiostorm, Matthew Dekay, Iceberg, Nandu, Raxon, Lehar, Double needle project, jasno je da su organizatori WAVEUL festivala za kraj jula obezbjedili pravi praznik elektronske muzike, za koji je prvi kontigent promotivnih povlaštenih ulaznica planuo i sada se mogu kupiti za 35 eura po kompletu za sva četiri dana. Međutim, kako je najavljeno biće još akcija i iznenađenja zato treba pratiti sve novine koje stižu od organizatora nove avanture zvane WAVEUL festival, jer se ovog ljeta ne smije propustiti surfovanje na morskim i muzičkim valovima ulcinjske Velike plaže.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,