Home

VESTI

Nastupu Marca Carole pridružuje se domaća podrška

No Comments Najave Vesti

Željno iščekivanom nastupu „kralja Ibice“ i legende elektronske muzike, Marca Carole, u subotu 1. februara u velikom Hangaru Luke Beograd, pored predstavnika napuljske scene Antonia Pice, pridružiće se Kid Kimi – di-džej koji već dugi niz godina propagira poseban muzički spektar i mladi beogradski producent i di-džej Jovan Vučetić

Marco Carola CDE & Apgrade 2018 aftermovie

Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka. Zajedno sa istomišljenicima i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranzicijuUvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

Više od dve decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih elektronskih izvođača na svetu i uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da techno kao žanr dostigne svetsku priznatost.

Njegov brend Music On danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici, kao i tačka okupljanja svih važnih techno i tech house imena.

Carola je izvođač koji je definitivno privukao svu umetničku i muzičku pažnju Antonia Pice. Strast prema Caroli se rodila pre mnogo godina kada su oboje bili na zabavi Orbeat Regeneration Funk i trajala je sve dok ga Marco Carola nije pozvao, u leto 2017. godine, da radi za Music On na Ibici, u klubu Amnesia. Njegov način poimanja muzike je savršena sinteza između prošlosti i sadašnjosti, umetnika koji su ispisali istoriju globalne klupske kulture, rezultat snažne ličnosti koja se pretvara u zvuk pun energije i emocionalne sile. Stajati mirno tokom seta Antonia Pice praktično je nemoguće. Dubok bas, melodija i njegova jedinstvena energija čine svaki nastup posebnim za one koji ga slušaju.

Kid Kimi u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima elektronske muzike, a njegovi nastupi uvek su fuzija ambient-a, deep-a, dub-a, house-a i techno-a, dokazujući da di-džejing ne zna za granice. Pored mnogobrojnih klupskih žurki i nastupa na najvećim domaćim festivalima, di-džej pult je delio sa velikim svetskim imenima elektronske scene kao što su: CamelPhatOxiaKerri ChandlerKenny LarkinVince WatsonNic FanciulliRolandoEric CloutierChymeraAril BrikhaCarlo Lio. Svoj zvuk uvek prilagođava atmosferi i publici koja se sa njegovih setova vraća sa mnogo pozitivne energije.

Jovan Vučetić je svojim house/tech-house zvukom do sada imao priliku da muziku objavi za velike izdavačke kuće, kao što su RoushMaterialUnderground AudioRawsome RecordingsBe One Records. Njegovu muziku redovno podržavaju imena kao što su: Jamie JonesThe Martinez BrothersMarco CarolaMKHector CoutoFrancisco AllendesSharamMathias KadenProudly People, kao i druga aktuelna tech house imena. Do sada je imao prilike da nastupa u svim poznatijim klubovima po Srbiji, kao i na Exit FestivaluLovefestu.

Ograničen broj ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po ceni od 1190 dinara za parter i 1690 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a. 

FB event www.facebook.com/events/3063746387028754 

 

Tags: , , , , ,