Home

VESTI

Nastupi Drum’n’bass legend Marky-ja i Patifa, kao i house DJ-a Stefana Noferinija premeštaju se u klub DOT

No Comments Najave Vesti

Nastup legendi drum’n’bass žanra DJ Marky-ja i Patifa, kao specijalni DJ set jednog od najcenjenijih italijanskih house DJ-eva i producenata Stefana Noferinija, zbog loših vremenskih prilika premeštaju se u klub DOT (Francuska 6).

Rodonačelnici brazilskog drum’n’bass zvuka, čiji je zarazni ritam šarmirao ceo svet početkom dvehiljaditih, DJ Marky i DJ Patife stižu večeras u klub DOT. MC podršku pružiće im GQ, a na sceni će im se pridružiti i lokalni DJ-evi Necone, Bitz, Side 1, uz MC Edge-a.

DJ Marky je otkriven krajem devedesetih godina prošlog veka, kada je nastupio u tada najprestižnijim londonskim klubovima, Movement i The End i to je bio početak njegove dugogodišnje internacionalne karijere. Prvi je brazilski producent koji je dospeo na vrh cenjene UK liste hitova, ali i prvi DJ iz Brazila koji je imao rezidenturu u čuvenom londonskom klubu Fabric. Dobio je priznanje najboljeg DJ-a, na Award RMC 2012. godine, objavio više od 100 izdanja i uspešno vodi globalno poznatu izdavačku kuću Innerground Records u Londonu. 

DJ Patife je jedan od najreprezentativnijih i najistaknutijih predstavnika brazilske drum’n’bass scene. Poznat je po miksu bossa nove, jungle-a, sambe, funka, soula i jazza, a doprineo lansiranju novog stila po imenu sambass svojim savršenim kompozicijama i remiksima, među kojima se ističu „Sambasim“, „Carnaval“ ili „Só Tinha Que Ser Com Você“, savremeni klasici koji su redefinisali moderan klupski zvuk. 

Sutra će publiku u Dotu zabavljati Stefano Noferini sa specijalnim extended setom u trajanju od tri ipo sata, dok je za intro zadužen Dakman, pobednik ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja.

Za Stefana Noferinija može se sa sigurnošću reći da svaki DJ ima bar jednu njegovu traku u svojoj kolekciji. Njegova radijska emisija Club Edition, koju trenutno slušaju milioni ljudi iz 15 zemalja je jedna od ključnih tačaka italijanske house scene. Proglašen je za producenta koji je napravio najveći proboj na scenu 2010. godine, a 2011. je bio nominovan za DJ-a godine. Njegova izdavačka kuća Deeperfect Records pruža publici kvalitetan zvuk inspirisan zavodljivim tech groove-om i  veoma je uvažena svuda u svetu.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

 

Tags: ,