Home

VESTI

Nagradu Ambasador elektronske muzike osvojilo je šest izvođača i projekata iz Srbije

No Comments Vesti

Peta svečana dodela Nagrade Ambasador elektronske muzike, koja je dodeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima regionalne elektronske scene, održana je 19. marta 2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Dodela nagrade, koju organizuje ustanova Klubska kultura, okupila je u Opatiji predstavnike elektronske muzičke scene iz čitavog regiona, a nagradu Ambasador je osvojilo čak šest izvođača i projekata iz Srbije; u kategoriji regionalno izdanje godine nagradu je osvojio Andrew Meller za pesmu Sadcited (Sola), za najbolji konceptualni video stream godine nagrađen je Time Code,  a za regionalni album godine Digging For the Good Stuff Dejana Milićevića objavljen na Tit Zero etiketi. Nagradu za najbolju regionalnu radijsku emisiju osvojio je Noćni program Radija Beograd 202 koju vodi Kristijan Molnar, a Blender w/ Marco Carola održan u beogradskom Hangaru odneo je nagradu najboljeg regionalnog eventa godine. U kategoriji video serijala godine bilo je čak pet nominovanih iz Srbije, a nagradu je osvojila emisija Rejvizija koju produciraju Lošmi Rejver i Miloš Vujović.

Dobitnici nagrada iz Srbije zbog epidemiološke situacije nisu mogli putovati u Opatiju pa su se publici na dodeli obratili putem video poruka. “Veliko hvala svim kolegama na ovoj nominaciji i na podršci, hvala mojoj ekipi na 202 jer radio uvek podrazumeva timski rad i od srca hvala svim slušaocima, njima sam nadam se makar po neki minut olakšao u prošloj godini, a potrudiću se da to činim i u novoj.” rekao je Kristijan Molnar u video obraćanju.

 

Tags: