Home

VESTI

Kraftwerk i Nils Frahm otvaraju 7. Dimensions festival

No Comments Dimensions festival Festival Vesti

Tradicionalnim koncertom otvaranja u pulskoj Areni u sredu 29. avgusta započinje sedmo izdanje jednog od najboljih europskih manifestacija eklektične elektronske muzike – Dimensions festivala.

Pulski koncert otvaranja predstavlja i sedam izuzetnih muzičkih nastupa koje predvode apsolutni velikani elektronike i višestruko nagrađivani muzički inovatori s gotovo pedesetogodišnjim scenskim iskustvom – grupa Kraftwerk.

U Arenu dolaze sa svojim poslednjim audio-vizuelnim spektaklom u 3-D tehnici s kojim su već nastupali u londonskom Royal Albert Hallu i Tateu, njujorškoj MoMA-i i sidnejskoj Operi. Osim himne, ovaj nesvakidašnji glazbeni spoj ‘mašine i čovjeka’, kako se često govori o muzici Kraftwerka, u 3-D verziji je uspio redefiniše pojam pop koncerta koji podjednako intrigantno funkcioniše u galerijskim i koncertnim prostorima.

Kulisa pulskog amfiteatra oduvek je služila kao dodatni bonus koncertima izuzetne audio-vizualne kvalitete, verujemo da će nastupu Kraftwerka pridoneti svojom dugogodišnjom impresivnošću.

Pored nastupa Kraftwerka, posebno se ističe koncert nemačkog kompozitora i muzičara Nilsa Frahma koji svojim nastupima s lakoćom drži na okupu ljubitelje avangardne, klasične i elektroničke muzike. Svi koncerti s njegove poslednje svetske turneje na kojoj promoviše album All Melodie i EP Encores 1 rasprodavani su mesecima unapred s publikom i kritikom u stanju unisonog obožavanja. Svojevrsni triplet zvezda večeri koncerta otvaranja 7. Dimensions festivala, uz Kraftwerk i Frahma, čini nezaobilazni detroitski muzičar širokih muzičkih horizonata i velikog zabavljačkog apetita – Moodyman.

Nils Frahm nastupio je na otvaranju Dimensions festivala 2014. godine

Kako je muzička formula Dimension festivala uvek pomalo nepredvidiva, odnosno rado se na jednoj pozornici mešaju legende i novi talenti, tako će se publici u Areni predstaviti tri izuzetne mlade muzičarke: Turkinja s londonskom adresom Debora Ipekel i njena britanska kolegica Josey Rebelle donose neobičan izbor plesne glazbe kojom caruju plesnim podom i radio talasima dok će Londončanka Nubya Garcia, jazz saksofonistkinja i kompozitorka, proneti deo sve prisutnijeg jazz trenda među muzičarima.

Nakon otvaranja u pulskoj Areni, program Dimensions festivala odvija se na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo od četvrtka 30. avgusta sve do ranih jutarnjih sati ponedeljka 3. septembra s više od 150 izvođača na deset pozornica, preko 20 party brodova te dva partija u tunelima Zerostrasse u samom centru Pule. Na dužoj i muzički raznovrsnoj listi izvođača posebno se ističu Bonobov celovečernji nastup i gostovanja Nine Krawitz, Lene Willikens, Helene Hauff, Peggy Gou, Margaret Dygas, Sonje Moonear, Bjarkija, nastup uživo Jona Hopkinsa, kao i nastupi brojnih domaćih i regionalnih producenata i DJ-eva.

Dimensions 2018. video najava

Manje je od mjesec dana do početka 7. Dimensions Festivala! Budite dio eklektičnog putovanja u sve dimenzije elektroničke glazbe zajedno s velikim glazbenim imenima poput Kraftwerk, Nils Frahm, Bonobo, Moodymann, Nina Kraviz, Peggy Gou, Helena Hauff, Ben UFO, HUNEE, Petar Dundov i još 150 drugih. 👉 29.8. – 2.9. / Arena, Pula i Tvrđava Punta Christo, Štinjan 👉 bit.ly/DimensionsArena18_tickets👉 bit.ly/Dimensions18_TicketsViše na 👉 www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festivalAudio by: Jan Kinčl & Regis Kattie

Gepostet von Pozitivan ritam am Sonntag, 29. Juli 2018

 

Ulaznice za Dimensions Arenu 29. avgusta mogu se naći u svim Entrio sistemima i na ovom linku, i na blagajnama ispred Arene koje rade i u sredu od 12:00 do 23:00. Više informacija pronađite ovdeRegionalne festivalske ulaznice koje vrede za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Punta Christo (ne uključujući koncert otvaranja) mogu se pronaći ovde, i putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:
www.dimensionsfestival.com