Home

VESTI

Ko je ugledni profesor koji je „ukrao“ ovacije Nini Kravitz na Exitu

No Comments EXIT Festivali Vesti

Posetioci ovogodišnjeg EXIT festivala, kao i gledaoci iz svih krajeva sveta, mogli su u nedelju ujutro da primete jednog neuobičajenog gosta na bini mts Dance Arene, koji je plešući uz muziku Nine Kravitz „ukrao“ ovacije publike. Mnogi su se pitali ko je čovek koji se u nedelju ujutro našao na Areni. Reč je o uglednom redovnom profesoru Univerziteta u Novom Sadu, Iliji Kovačeviću, koji je, inače, otac Dušana Kovačevića, osnivača Exita.

73y old University Proffesor taking ovation during Nina Kraviz performance on EXIT: 

Profesor Kovačević je redovni posetilac Exita, i godinama nije propustio nijedan festivalski dan. Do sada je svaki njegov dolazak na Exit bio rezervisan za ranije večernje časove i glavnu festivalsku binu, dok je ovog puta, kako sam kaže, odlučio da poseti i mts Dance Arenu, nakon prospavane noći i nedeljnog doručka.

„Došao sam da podržim sina i ceo EXIT tim, sve one koji su neumorno radili na tome da podare ovoliku ljubav ljudima širom sveta. Bio sam presrećan kada sam video toliku sreću učesnika Exita, to se ne zaboravlja!“, rekao je Kovačević.

Dodao je: „Osećao sam se sve vreme potpuno sigurno jer sam davno revakcinisan, ali i zato što znam kako sam vaspitao svog sina, te da su učinili sve da poštuju mere oko ulaska koje su bile propisane.“

Ulaz na ovogodišnje izdanje festivala bio je omogućen posetiocima koji imaju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali Kovid-19, kao i onima koji su imali negativan brzi antigenski ili PCR test. „Safe Events Serbia“ bezbednosni protokol, u skladu sa najnovijim naučnim istraživanjima, učinio je letnje festivale u Srbiji najbezbednijim okupljanjima u zemlji, daleko sigurnijim od raznih proslava, tržnih centara, kafića i drugih mesta okupljanja na kojima ne važe ovakva pravila.

Ilija Kovačević je redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu. Bezuslovno posvećen pozivu nastavnika, bio je omiljeni profesor 43 generacije studenata koje su pohađale njegova predavanja. Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Novog Sada, Nagrade za životno delo Udruženja nastavnika i naučnih radnika APV, i brojnih drugih priznanja.

 

Tags: