Home

VESTI

Joel Corry: Od rijalitija, preko top lista, do festivala

No Comments EXIT Festivali Vesti

Bop za bopom! Joel Corry dominira top listama poslednjih godina, toliko lako da deluje kao da sledi nekakav provereni recept. S jedne strane, podatak da je bio zvezda rijaliti šoua zvuči kao da mu je staza bila utabana, ali imajući u vidu predrasude koje se vezuju za učesnike, možda je odabrao teži put.

Pojavio se u televizijskom šou gde je potrebno samo da budeš zgodan i gde se podrazumeva da si praznoglav. Bio je u MTV hitu „Geordie Shore“ (britanska verzija popularne emisije „Jersey Shore“). Smuvao se tada sa Sophie Kasei i ubrzo su postali par koji cela zemlja voli da mrzi. Razvlačili su ih po tabloidima, a kada je namerio da postane DJ i producent, ismevali su ga. Međutim, već prvim izdanjima postaje jasno da Joel Corry prepoznaje trenutak i zna da napravi bit koji će masa voleti

Tu su sada razna priznanja, pre svega milionska preslušavanja svake pesme – ukupno milijarde. Producira sa Davidom Guettom i Jaxom Jonesom, nastupa sa Tiestom, a pevaju mu (i repuju) Mabel, Raye, Charli XCX i Saweetie

Muziku počinje da izdaje 2015. godine, pa u prve tri godine objavljuje dvanaest traka. Prelomna za njega je 2019. godina kada počinje dominaciju top lista hitom „Sorry“. Znate verovatno njegovu koja ide „ram-pa-pa-pam-pam, pa ram-pa-pa-pam“ koju peva MNEK, zvanično jednu od najvećih iz 2020. ili „Out Out“, obradu hita „Alors On Danse“ koja je odjednom ponovo svuda! Sada su tu „Head & Heart“, „Bed“, „I Wish“, „Lonely“ i „Out Out“ koji ga čine nezaobilaznim kada se priča o popularnoj muzici današnjice. 

Nominovan u čak dve najvažnije kategorije na ovogodišnjim BRIT nagradama, odlično je počeo godinu, iako je morao da se oprosti od nečega što veoma voli. Prekinuo je rezidenturu na Kiss FM-u gde je četiri godine producirao radijski šou. Iako mu je, kako kaže, bilo veoma teško da se oprosti od prilike da deli svoju, ali i muziku nadolazećih muzičara, razlog za to je dosta dobar. Datumi turneje su mu ludački i jednostavno ne može sve da postigne! 

Joel Corry nastupiće u svim svetskim klubovima i na svim relevantnim festivalima ovog leta, pa tako i na Exitu. Interesantno je i to što će biti redovan i na ultimativnom party ostrvu, a iz Ibiza Rocks su se pohvalili da je tridesetdvogodišnjak dobio letnju rezidenturu u trajanju od čak šesnaest nedelja. 

Zanimljiva je taktika (i očigledno uspešna) da paralelno sa komercijalnijim hitovima izdaje i klupske. Objavio je trostruki singl na kojem su „Liquor Store“, „The Parade“ i „What I Need“, pesme poznate svima koji su bili na njegovim živim nastupima, a rasprostranjene preko društvenih mreža. Tri potpuno različite pesme uveliko razvaljuju striming liste, a nesumnjivo će biti i deo njegovog seta na glavnoj bini Exita, u nedelju 10. jula.

Postoji šansa da još uvek ne prepoznajete njegovo ime, odnosno da ga ne povezujete sa aktuelnim platinastim hitovima –  ali je izvesno da će za koju godinu biti u klasi sa najvećima. Zapravo, to već jeste.

AKTUELNE CENE ULAZNICA SAMO DO 24. JUNA!

Usled rekordne potražnje, aktuelne cene ulaznica važe samo do 24. juna, ili ranije do isteka zaliha. Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 50 odsto. Promotivne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po poklon ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

 

Tags: , ,