Home

VESTI

Ida Prester & Lolobrigida za sve prijatelje Dunava — “Friends of the Danube” modni brend posvećen Dunavu, organizuje festival 1. jula u Silosima

No Comments Festival Vesti

Friends of the Danube” modni brend posvećen Dunavu, organizuje festival 1. jula u Silosima, Ida Prester & Lolobrigida za sve prijatelje Dunava!

Prvi festival posvećen moćnoj reci Dunav u organizaciji modnog brenda sa svrhom, Friends of the Danube, biće održan u subotu, 1. jula u Silosima od 16 do 21h. Festival, u sklopu projekta Danube confluence, uz podršku Baden Wurttenberg fondacije, okupiće na jednom mestu prijatelje Dunava sve sa ciljem proslave Međunarodnog dana Dunava i  jačanja svesti o značaju očuvanja biodiverziteta reke Dunav. 

Domaćoj publici omiljena Ida Prester & Lolobrigida nastupiće kao headliner festivala, a tog dana u sklopu Danube village-a, posetioci festivala imaće priliku da se kroz interaktivne radionice upoznaju sa radom organizacija koje se bave očuvanjem životne sredine, poput “Biološko istraživačkog društva Josif Pančić”, “Zeleni Kit”, Wild Serbia i drugi. 

“Još davne 2007. na Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenuli smo Supernatural festival, kako bismo proslavili dan Majke Zemlje i uticali pozitivno na razvoj ekološke svesti. Vremenom, Supernatural festival je postao “edutainment” platforma – mesto gde možete naučiti nešto korisno o životnoj sredini dok se lepo zabavljate. Sa željom da uradimo još nešto konkretnije, 2011. godine pokrenuli smo projekat „Od deponije do parka“ gde smo 12 hektara deponije šuta na Adi Huji, preobrazili u park. U međuvremenu organizovali smo seriju edukativno interaktivnih kampova za omladinu na Dunavu koji su imali za cilj da učimo i istražujemo Dunav kroz aktivan životni stil. Danas, 16 godina kasnije, vođeni vizijom da Dunav postane naš stalni posao, početkom ove godine pokrenuli smo modni brend sa svrhom Friend of Danube i predstojeći festival.”, istakao je Srđan Stanković osnivač modnog brenda sa svrhom Friends of the Danube i organizator festivala. 

Ida Prester i Lollobrigida electro je pop bend poznat po neverovatnoj energiji živih nastupa. Plesni ritmovi, pulsirajući basevi, neobični tekstovi i harizmatična Ida Prester odvešće publiku na putovanje od diska 80ih, preko furioznog panka do letnjih morskih terasa. Obucite plesne cipele, pronađite šljokice i leptir kravate i pripremite se 1. jula za Friends of the Danube dan plesa! 

Ovaj jedinstveni festival kojim se obeležava Međunarodni dan Dunava, podržali su Turistička organizacija Srbije i Zaječarsko pivo. Ulaz na predstojeći festival je slobodan. 

Dunav kao modna inspiracija: Friends of the Danube 

Povodom Svetskog dana voda, „Supernatural” je javnosti predstavio modni brend „Friends of the Danube” posvećen Dunavu, sa željom da ukaže na značaj i prirodno bogatstvo ove reke. Kupovinom torbi, majica i drugih modnih odevnih predmeta sa motivima Dunava pomažete održavanje brojnih edukativnih kampova, ekoloških radionica i inicijativa posvećenih očuvanju biodiverziteta Dunava i postajete aktivni član “Friends of the Danube” zajednice Srbije. 

Ida Prester & Lolobrigida

Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, ali i puno šire od toga. Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indie pop ikone. Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila nas je kada se pojavila Lollobrigida i prodrmala muzičku scenu regiona. Suludi kostimi, originalni tekstovi i punk stav osvojili su festivalske pozornice i radijske stanice. Od tada, generacije odrastaju uz dobro znane Casio i Šljokice i BivŠu curu, a bodre se uz Ja se resetiram i Sutra je dan. Na Idinim koncertima publika peva u glas stare Lollobrigida hitove, kao i nove pesme s njenog solo albuma: Kvar, Dodir, Minuta, Sad – sve odreda plesni hitovi, pokazuju uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro-pop umetnika. Ida Prester i Lollobrigida su dobitnici prestižne MTV awards 2009, a poslednjih 17 godina bend žari i pali po feštama, klubovima i festivalima celog regiona. 

Vidimo se 1. jula kod Silosa!

 

Tags: ,