Home

VESTI

HIP HOP stage na Nišvilu!

No Comments Festival Nisville Vesti

Jubilarni, 25. Nišville predstavlja nove programe!

MUZIČKO OSVEŽENJE – HIP HOP STAGE NA NIŠVILU!

 

Na predstojećem, jubilarnom 25. izdanju Nišville jazz festivala od 8. do 11. avgusta prvi put će biti prezentovana Hip Hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rap izvođačima u cilju što kvalitetnije muzičke ponude u kojoj će uživati i najmlađi posetioci Nišvilla.

Hip Hop stage biće pozicioniran na lokaciji Midnight Jazzdance bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rap scene, koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju rap muzike sa jazz, funk, soul, rock i srodnim muzičkim pravcima.

Svakako najveća zvezda ove godine na Nišville Hip Hop bini je ERIC BOBO, bubnjar i perkusionista čuvenog američkog sastava CYPRESS HILL, koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru i pravi nezaboravne nastupe kombinujući “live act” sa MC-jem i DJ-ingom. Takođe, vrhunski užitak za publiku predstavljaće i nastup najznačajnijeg regionalnog rep sastava TBF iz Splita koji je uživo sa kompletnim bendom postavio vrlo visoke standarde, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog crossover (hip hop/jazz/funk/soul) izraza – Marko Šelić – Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao Napet Quintet. Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rap sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac Stereo Banana sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidljivi Ajs Nigrutin i Thimbe, koji pored bazičnog sastava Bad Copy već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Program na Hip Hop stejdžu počinje u 20:00h, a završava se u ponoć. Prostor za publiku je opremljen video zidovima, info pultevima, pojačanom 4G mrežom i besplatnim internetom. Ulaz za publiku na Hip Hop stage-u je besplatan!

Inače, na svetskoj muzičkoj sceni je već duže vreme aktuelan crossover muzički izraz koji spaja rap muziku sa različitim muzičkim žanrovima: funk, jazz, world music, soul, rock, reggae, itd. Podsećamo da je Nišville jazz festival još 2007. godine angažovao džez legendu Donald-a Byrd-a, koji je tada na najbolji mogući način prezentovao fuziju rap muzike sa funk i jazz muzikom, nastupajući sa svojim studentima sa Delaware Univerziteta (USA), a nakon toga uz evidentno oduševljenje publike usledila su uspešna gostovanja svetski poznatih sastava koji su bez iznimka koristili rap muziku kroz svoj autorski rad, kao što su: Candy Dulfer Band, Soveto Kinch, Joe Defunkt Bowie, The Bastardz i mnogi drugi.

 

 

Program na Hip Hop stejdžu od 8. do 11. avgusta:

ČETVRTAK, 8.AVGUST:

 

Mladi Jovcha & Starac Ćofi ft. Shadow MC (Ni)

Ajs Nigrutin & Thimbe (Bg)

ERIC BOBO from Cypress Hill (USA)

PETAK, 9.AVGUST:

Mali Mire (Ni)

The Innkeepers Inc. (BGR)

TBF (CRO)

SUBOTA, 10.AVGUST:

Spekt (Ni)

Infamous, Trademarks & DJ Sunrise (Ni)

Diavo (Bg)

Stereo Banana (Ni)

NEDELJA, 11.AVGUST:

Delkor (DEU/SRB)

I bee (Ni)

Marčelo & Napet Quintet (Bg)

 

Video:

Eric Bobo from Cypress Hill – live: https://www.youtube.com/watch?v=OCfcN-wDfOY

TBF – Nostalgična: https://www.youtube.com/watch?v=k1dGVR3f1O0

Marčelo & Napet Quintet – Bube: https://www.youtube.com/watch?v=XgTFPI6BTDA

Stereo Banana – Pričaju da kidamo: https://www.youtube.com/watch?v=bmnwKb2nOdk

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,