Home

VESTI

Genije na violini karijeru započeo u Beogradu

No Comments Koncerti Vesti

Genije na violini karijeru započeo u Beogradu. Ara Malikian ,jedan od najvećih violinista današnjice i zvezda sa svetskom karijerom svoje internacionalne uspehe počeo je u Beogradu.

Malo ljudi zna da je Ara u martu 1991.godine na takmičenju koje je organizovala Muzička omladina Beograda osvojio nagradu publike. Tada mlad violinista oduševio je sve prisutne i zasluženo osvojio „Zlatnu harfu“ kako se tada zvala nagrada.

Danas ovog  svetski  priznatog umetnika često  predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima.Ara izvodi klasiku  u kombinaciji sa muzikom za tango i flamenko.Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture.

Trenutno je na svetskoj turneji „Royal garage“ na kojoj predstavlja svoj istoimeni album .Ova turneja je obuhvatila najvažnije svetske  prestonice  u kojima  Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim salama i pozorištima: London, Pariz, Njujork, Moskva, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Lima, Meksiko siti, Peking, Hong Kong, Madrid , Berlin, Beograd….

Ara Malikian, nastupiće u Beogradu u Sava Centru 14.marta 2020.godine.

 

Tags: , ,