Home

VESTI

Dubioza Kolektiv i Denis Sulta predvode Sea Dance žurku na velikom dočeku 2023. u Budvi!

No Comments Nova godina Vesti

Sea Dance festival i grad Budva ovog decembra udružuju snage kako bi lansirali najveći doček 2023. godine na Jadranu. U petak, 30. decembra veliki Sea Dance Takeover dovodi na grandioznu pozornicu smeštenu na trgu ispred Starog grada vodeći bend našeg regiona, Dubiozu Kolektiv, maga globalne elektronske scene Denisa Sultu i Marka Nastića, veliko regionalno DJ ime. Početak trodnevnog događaja NYE Budva 2023 biće i svojevrsno zagrevanje za novo izdanje najpoznatijeg crnogorskog festivala koje se planira za kraj avgusta. Na ogromnoj žurci se očekuje izuzetan broj posetilaca iz celog regiona, ulaz je slobodan, a lokalnu podršku daće DJ-evi Chbxx, Burkkake i StellarCompanion.

Najuspešniji muzički kosmopoliti regiona, nepromenjenog stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata, Dubioza Kolektiv ponovo dolaze u Budvu. Nakon fantastičnog nastupa na ovogodišnjem Sea Dance-u, žuto-crna sedmorka se sprema da ponovo zapali masu. Njihovu muziku opisivali su kao originalan zvuk koji se ne stidi svojih korena, a  tekstove kao izlaz iz generacijskog škripca. U tom originalnom zvuku prepoznaćete uticaje panka, regea, skaa, roka, koji će u energičnom aranžmanu svakim nastupom usijati atmosferu i naterati vas na neumorno skakanje, bilo da su u pitanju kultne stvari poput Kažu, Kokuz, U.S.A. i Volio BiH, ili hitovi novijeg datuma, kao što su Take my Job Away“, „Space Song, ili pak Kafana

Denis Sulta se brzo plasirao kao jedan od najuzbudljivijih novih izvođača sa uvek plodne scene Glazgova. Njegov jedinstveni zvuk pažljivo je kreiran sa dominantnim primesama melodik hausa, andergraunda i densa. Veliki deo svog muzičkog obrazovanja i znanja stekao je kroz rad u internacionalno renomiranoj prodavnici ploča Rubadub, dok je istovremeno držao redovne i stalne setove u svetski poznatom Sub klubu, i izdavao ploče za uticajne izdavačke kuće kao što su Dixon Avenue Basement Jams, Numbers i sopstvenu etiketu Sulta Selects. Sulta je deo BBC Radio 1 ekipe, na kom ima rezidencijalni šou uz Jayda G, HAAi, Charlotte de Witte i Saoirse. Svojim Sulta Selects performansom obišao je čitav svet, a letos je obeležio drugi dan EXIT festivala neverovatnim nastupom, sjajnom žurkom koju je napravio i zavidnim DJ veštinama po kojima će dugo ostati zapamćen među ljubiteljima Dance Arene. 

Veteran regionalne scene sa više od dvadeset godina uspešne internacionalne karijere, Marko Nastić, voli da eksperimentiše i kombinuje različite žanrove i stilove elektronske muzike, od tehna i tribal tehna, do fuzije hausa, minimala, tek hausa i brejkbita. Osnovao je prvu srpsku tehno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje je kasnije formirao još dva lejbla – Recon Light i Traffica. Takođe, stoji iza Easy Tiger izdavačke kuće i serijala događaja, kao i lejbla Rakija, a deo je projekata TTP 2.0 sa Dejanom Milićevićem i Amnasty sa Anom Ćurčin.

Chbxx i Burkkake, koji su doveli masu do usijanja na Together! Always bini na ovogodišnjem Sea Dance festivalu, pripremaju setove koji će biti savršen ispraćaj godine koja je za nama. Uz njih će nastupiti i StellarCompanion.

SeaDance Takeover žurkom EXIT će zatvoriti izuzetno uspešnu sezonu u kojoj je sa šest svojih festivala osvojio region, a uvertira u Novu godinu sjajna je šansa za poslednji festivalski ples ove 2022. Na trodnevnoj novogodišnjoj proslavi, narednih dana na Trgu će nastupiti i Dino Merlin, Konstrakta, Gibonni, Senidah, i Sara Jo. 

 

Tags: