Home

VESTI

CJ Bolland u Dragstoru 15. aprila

No Comments Najave Vesti

Music Reactions nakon spektakla novembarskog spektakla sa “dugim devetkama” 15. Aprila priprema još jednu značajnu tehno zabavu. Zajedno sa klubom Drugstore Beograd ugostiće belgijskog producenta i DJa, britanskog porekla, CJ Bollanda.

CJ Bolland važi za jednog od najcenjenijih pionira elektronske muzike. Ovaj vizionar na sceni je aktivan preko 30 godina i bio je jedan od prvih producenata koji su potpisali za legendarnu izdavačku kuću R&S. Priznat je kao vešt producent i autor je nekoliko planetarno poznatih hitova, kao što su: “Camargue“, “The Prophet“, “Sugar Is Sweeter“, “It ain’t gonna be me” itd. Nekoliko ovih hitova je svojevremeno pronašlo svoje mesto pri samom vrhu UK chart liste. Ova prestižna lista pored elektronske muzike uključuje i sve ostale žanrove, kao i popularne bendove i soliste.

Možda i najveći biser CJ Bollandovog opusa je traka “Con spirito”, njegova izuzetno uspešna brejkbit interpretacija kompozicije “12 O’clock” velikog Vangelisa. Savremene nastupe CJ Bollanda odlikuje visok stepen energije i raznovrsnost zvuka. Njegova produkcija i setovi komuniciraju sa slušaocima na isti način već preko 30 godina, prenoseći i mlađoj i starijoj publici futurističku poruku. Upravo zbog toga je čest gost nekih od najprestižnijih festivala i svetskih klubova:  Berghain, Reaktor, Dour Festival i td. Njegovo gostovanje u klubu Drugstore, 15. Aprila, je prilika za starije poštovaoce elektronskog zvuka da čuju izvođača uz čije su albume odrastali, ali i za mlađu publiku koja sigurno poznaje njegove kultne hitove, koji su sada već nezaobilazni deo baštine kulture elektronske muzike.

Pored CJ Bollanda nastupiće i gost iz Splita (Hrvatska), talentovani El Commando, zatim RAR ko-osnivač i rezident Music Reactions organizacije, kao i domaćoj publici dobro poznati Edin i Chorbika koji za ovu priliku spremaju specijalni b2b set kojim će otvoriti veče. Karte možete kupiti na svim prodajnim mestima Tickets.rs i online na njihovom prodajnom servisu, i na servisima Resident Advisor i Eventix.

Tags: