Home

VESTI

“ANA & THE CHANGES” u večeras UŽIVO u DOB-u

No Comments Koncerti Vesti

Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru – Velikoj sali DOB, u petak 28. maja od 19 časova.

Biće to idealna prilika da se, pored starih hitova u novim aranžmanima, čuju neke potpuno nove pesme koje će imati svoju premijeru. U susret koncertu Ana Ćurčin i njena grupa “Ana & The Changes”objavili su novu pesmu “Tu”, prvu koju je Ana napisala i otpevala na srpskom jeziku:

“Pesma “Tu” nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo: iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo “Tu” i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvog albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu,” kaže Ana Ćurćin.

Upravo u Domu omladine “Ana & The Changes” su pre godinu i po dana održali poslednji koncert na kome su predstavili album Differences i nakon toga planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali pandemija ih je sprečila, tako da je koncert koji će biti održan 28. maja prva svirka posle veoma duge pauze. “Izuzetno se radujemo ponovnom susretu sa publikom, ali to je posle ovako duge pauze i poseban izazov. Ne znam šta da očekujemo? Da li će se publika opustiti i uživati kao nekada na našim koncertima ili će biti suzdržani, jer dugo nisu imali priliku da osete koncertnu atmosferu!? Sviraćemo pesme sa studijskih albuma “Sketches Of Belonging” i “Differences”, a specijalna gošća će biti flautistkinja Milena Jančurić. Posebno zadovoljstvo će mi biti što ćemo po prvi put uživo izvesti i najnoviji singl “Tu” za koji sam posebno emotivno vezana. Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”, ističe Ana Ćurčin.

Roadtrip video za pesmu “Tu” snimila je Marina Uzelac, a kroz spot se prati potraga za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, Nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca. Singl “Tu” dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music) i bandcampu, a spot na zvaničnom YouTube kanalu Ana & The Changes.

Tokom godina Ana je s vremena na vreme pevala na srpskom jeziku tradicionalne pesme i obrade, a veliku popularnost doživele su “Lastavice, lasto,” “Oj, Savice”, “Ako humrem danas bebo”. Pesma “Tu” se pojavila sasvim iznenada posle jedne neprospavane zimske noći, a sada kada premotavamo film pesma je zaista nastala u transu. “Tu” je orkestrirana čežnja, godinu dana života spakovanih u šest minuta pesme, eskapizam ugrađen u vokalni “Wall of Sound” i vera u to da muzika može da pomogne u svakoj situaciji. Što se muzičkih asocijacija tiče uticaji su brojni, a među njima su i Elton John, The Beatles, Mercury Rev, London Grammar, The Beach Boys, Laura Marling…
 

Ulaznice za koncert „Ana & The Changes“, po ceni od 700 dinara, se mogu kupiti na blagajni Doma omladine i preko Tickets.rs mreže, a broj ulaznica je ograničen, u skladu sa epidemiološkim merama. Ulaznice kupljene za novembarski koncert, koji je otkazan, važe za koncert 28. maja.

***************

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

 

Tags: