Home

VESTI

ADE 2018 će predstaviti 2500 izvođača i 600 govornika na skoro 200 lokacija!

No Comments Amsterdam Dance Event Festival Vesti

The Amsterdam Dance Event – ADE, najveći svetski klupski festival i poslovna konferencija za elekronsku muziku je objavio konačan spisak izvođača.

U Amsterdamu će između 17. i 21. oktobra nastupiti 2,500 izvođača i 600 govornika (predavača). Organizatori ovog 23. izdanja se nadaju da će ugostiti više od 400,000 posetilaca iz preko 100 zemalja sveta.

Među nedavno objavljenim imenima su i Jean-Michele Jarre (Francuska) i Nile Rodgers (USA) koji će se pojaviti tokom dnevnog programa kako bi govorili o svojim karijerama i uticaju koji su izvršili na današnju elektronsku muziku . ADE , inicijativa Bume * , je naglo porastao poslednjih godina. Organizacija ugošćava 2,500 izvođača i 600 govornika na rekordnih 200 lokacija . ADE počinje u sredu 17. oktobra koncertom Colin Benders and Metropole Orkest’s završiće se između ostalog sa ADE Hangover – om, besplatnim festivalom na NDSM-wharf.

Fokus na Južnu Koreju i proslavu 30 godina Holandske elektronske scene.

U žiži interesovanja tokom bogatog dnevnog i noćnog programa svakako ce biti mnogobrojini izvođači iz Južne Koreje , kao ovogodišnje zemlje u fokusu, i njihovi nastupi tokom festivala ali i na dnevnim konferencijama ,zatim proslava 30 godina holandske elektronske dens scene, uz premijeru specijalnog dokumentarnog filma, Hardwell & Metropole Orkest’s koncertna simfonija The Global Revolution of Dance , kao i premijerno predstavljanje knjige Dutch Dance – Kako je Holandija postala lider Elektonske muzičke kulture.

ADE program tokom dana

Pored bogatog muzickog programa ADE ističe trenutne tehnološke i socijalne trendove kao i njihovo preplitanje sa ostalim žanrovima poput dizajna , filma i fotografije. Među najznačajnijim dešavanjima u toku ADE dnevnog programa biće izložba instalacija Heleen Blanken (Holandija) u Lab111 i Ryoji Ikeda ( Japan ) u renomiranom Eye muzeju . U sklopu filmskog programa između ostalih će biti predstavljen i rad Beate Kunath (Nemačka).

Među poslednjim objavljenim imenima učesnika su Amp Fiddler (SAD) , Bizzey (Holandija), Carista (Holandija), Carl Craig (SAD), Cassy (Velika Britanija), Fenna Fiction (Holandija), Juan Atkins (SAD), Marcel Fengler (Nemačka), Marco Carola (Italija), Sam Feldt (Holandija), Solar (SAD) i Virginia (Nemačka). Ceo spisak izvođača dostupan je na linku   a-d-e.nl/artists

*Buma – Holandska muzička organizacija koja objedinjuje kompozitore i ostale muzičke izdavače još od 1913. ( pr.prevod. )

The Amsterdam dance Event će se održati od 17. do 21. oktobra 2018.

O ADE-u

ADE je najvažnija biznis platforma za elektronsku muziku i najveći svetski klupski festival. Tokom ADE Amsterdam na pet dana postaje centar globalne muzičke elektronske scene, odnosno
pogodno tle za kulturne i tehnološke inovacije.

The Amsterdam dance Event je organizovan od strane Amsterdam Dance event fondacije uz inicijativu organizacije BUMA.

Za kompletan program više informacija o ADE www.a-d-e.nl

Detaljnije informacije na: www.amsterdam-dance-event.nl

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,