Home

VESTI

Agents Of Time – italijanski agenti savršenog melodic techna

No Comments EXIT Vesti

Tokom decenije postojanja, Agents Of Time uspeli su da se pozicioniraju kao jedan od vodećih producentskih i DJ dvojaca svetske elektronske scene, a desetu godišnjicu su krunisali osnivanjem nove etikete „Time Machine”. Njihov lični pečat, kojim su osvojili simpatije publike širom sveta, čini idealna mešavina melodic techno i dark house zvuka, a u nedelju, 9. jula na mts Dance Areni predstaviće se svojim prepoznatljivim live actom.

Agents Of Time čine Luigi Tutolo i Andrea Di Ceglie, a svoj zajednički projekat započeli su 2013. godine. Proboj na elektronskoj muzičkoj sceni ostvarili su već godinu dana kasnije, kada su na lejblu Stem Records predstavili svoj debi album Spread The Word. Potom je usledio EP Magma za etiketu Ellum Audio, čiji je osnivač Maceo Plex, kao i remix pesme Traces danskog eksperimentalnog pop benda WhoMadeWho i EP Polina. Njihov genijalni remiks The Weeknd-ove electro-pop numere Take my breath, koju su pretvorili u melodični techno crossover, za samo godinu dana je skupio preko 3.5 miliona pregleda, a prošlogodišnji EP Mirage, koji su izdali za čuvenu etiketu Afterlife, i dalje se vrti na žurkama širom sveta. 

Prošle godine izbacili su svoj drugi album Universo, konceptualni okvir njihovog ličnog univerzuma, ispunjen autentično ličnim momentima, živahnošću i energijom. Ovo je i eksperimentalni album u okviru kog su istraživali najudaljenije delove sopstvenog Univerzuma, pa se pored prepoznatljivog melodic techno zvuka mogu čuti i gipki disco i techno-pop elementi. Ranije ove godine osnovali su i novu etiketu Time Machine, treću po redu nakon Obscure i Curle Recordingsa, a prvo izdanje je traka Zodiac. Singl oslikava istraživanje dubokog svemira sa astralnim techno sintisajzerima, suptilnim bubnjevima, ambijentalnom atmosferom i izrazitim futurističkim osećajem. „Zodiac” je epski početak onoga što će sigurno postati vitalna nova etiketa sa sopstvenim, jedinstvenim zvukom.

Agents Of Time na najbolji mogući način demonstriraju da techno ima dušu, a decenija iza njih pokazala je njihov vanserijski talenat i uspeh. Ovaj dvojac slušamo uživo na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala, na mts Dance Areni u nedelju, 9. jula.

FotografijaEXIT promo.

 

 

Tags: