Home

VESTI

Prvi međunarodni festival autorskog stripa

No Comments Strip

Prvi međunarodni festival autorskog stripaBeograd i Pančevo će od 9. do 13. juna 2010. godine biti domaćini Prvog međunarodnog festivala autorskog stripa NOVO DOBA.
 
Ova dva grada će tokom pet dana juna biti centralna tačka evropskog autorskog stripa na više lokacija.
 
NOVO DOBA će u galerijama, kulturnim centrima, klubovima i knjižarama okupiti veliki broj eminentnih autora, grupa, izdavača i aktivista iz Švedske, Hrvatske, Finske, Francuske, Austrije, Makedonije, Slovenije i Srbije.

 

Akcenat prvog festivala NOVO DOBA biće Skandinavija i Balkan.
 
Tendencija festivala NOVO DOBA je da se u budućnosti ostvari saradnja sa akterima autorskog stripa iz celog sveta.
 

 Osim na godišnjem nivou, festival će, u manjem obimu, ali sa istim slepim entuzijazmom i dokazanim kvalitetom, imati svoja izdanja i na mesečnom nivou u  gradovima i selima Srbijeveć i drugih država regiona, Evrope i sveta.
 
Akcije u organizaciji festivala NOVO DOBA već su održane u Subotici, Pančevu, Beogradu, Puli i drugim mestima gde su postojale mogućnosti i uslovi za to.
 
Odmah posle festivala, NOVO DOBA će se predstaviti i u Nišu, Leskovcu, Parizu, Rimu…
 
Osim predstavljanja autora kroz izložbe, razgovore, projekcije filmova, animiranih i video radova, radionica i koncerata, NOVO DOBA će raditi na stvranju čvrstih i trajnih kontakata u cilju popularizacije novog autorskog stripa i razmeni informacija između autora i grupa, izdavača i teoretičara, aktivista i ljubitelja autorskog stripa.

 

 

 "Novo Doba" plakat

 

 

 

Sajt festivala “Novo doba” 

www.novodobafestival.net