Home

VESTI

Promocija strip albuma “Niti snova o moći i druge priče”

No Comments Strip

Niti snova o moći i druge pričePromocija strip albuma Niti snova o moći i druge priče, Zorana Tucića, Ljuana Koke i Radeta Tovladijca održaće se u Klubu obožavalaca stripa u Novom Sadu (Kralja Aleksandra 10 – pasaž preko puta Trčike) u petak 16. aprila 2010. sa početkom u 19.00 časova. Na promociji će govoriti Zoran Tucić, Rade Tovladijac i Zoran Stefanović. Posle izlaganja biće upriličen koktel i potpisivanje i crtanje za fanove.

 

 "Običan čitalac iz objektivnih razloga još ne može uvideti složenost i obim Tucićevog opusa, bilo kao samostalnog autora, bilo sa brojnim saradnicima, bez obzira na poštovanje koje autor od početka dobija od javnosti. Naime, delovi opusa su mu stvarani van stripa ili u nespecijalizovanim izdanjima, dok neki još nisu objavljeni ili čak ni dovršeni do kraja."
 

"Zbirka "Niti snova o moći i druge priče" upravo time ispunjava i svoju drugu ulogu, osim one koja služi da nam na jednom mestu da radost ponovnog prelistavanja ovih stripova. Ta dodatna uloga će biti da se ubrza ponovno ili premijerno objavljivanje jednog od uzbudljivijih domaćih stripskih svetova, stalno promenljivog, tragalačkog. Ali neka raznolikost ne zavara: u bljesku ćemo prepoznavati i motive kosmičkog jajeta, lutalice-asteroida, susrete viših bića sa nižim, kontakt stvorenih i nestvorenih…

 

 

Iz stripa

 Iz stripa

 

 

I videćemo da je u pitanju ista stvaralačka vaseljena, čije fraktalne odbljeske sa čuđenjem gledamo, baš na način kako ih je i njihov umetnik prvi put i među prvima primetio."

 

 

 

Izvor:
Happynovisad.com