Home

VESTI

MaFest 2010 – Makarski festival stripa

No Comments Strip

MaFest 2010 - Makarski festival stripa

Makarski festival stripa MaFest koji se ove godine održava 5. put izrastao je u najznačajniji strip festival u regionu i kao takav, jedan od značajnijih u Evropi.

 

Osnovna misao vodilja MaFesta je da na jedinstven i originalan način pruži svim ljubiteljima stripa mogućnost uživanja u sadržajima koji su vezani uz devetu umetnost, a paralelno s tim da se vreme provedeno u Makarskoj iskoristi za odmor i izvrstan provod.

Veličinu i značaj festivala potvrđuje i lista glavnih gostiju ovogodišnjeg MaFesta (abecednim redom): Enrique Sanchez Abuli (Torpedo, Crnjaci, Opake priče), Giampiero Casertano (Dylan Dog, Martin Mystere, Nick Raider), Zoran Janjetov (Bernard Panasonik, Mladi John Difool, Tehnoočevi), Ivo Milazzo (Ken Parker), Goran Parlov (Punisher, Magični Vjetar, Skriveno Lice, Tex, Ken Parker), Eduardo Risso (100 metaka, Boy Vampire, Chicanos, Wolverine, Batman, Fulu) i  Pasquale Ruju (Dylan Dog, Demian).

 

Giampiero Casertano
Giampiero Casertano
 

 

Pored glavnih gostiju tu je i impresivna lista strip autora koji će se takođe naći na ovogodišnjem MaFestu.
 
Uz Galliena Ferrija i Roberta Disa, ponovno će tu biti Darko Macan, Goran Sudžuka, Mirko Čolak, Frano Petruša, Darko Perović, Esad Ribić, Mikica, Matt Hollingsworth, Bob Solanović, Bane Kerac, Branko Plavšić, Tico Tikulin, Peka Ivanović i Dalibor Talajić, a konačna lista će biti poznata tek nekoliko dana pre početka samog MaFesta.

 

 

Goran Parlov
Goran Parlov
 
 
C. B. Cebulski, jedan od scenarista i urednika Marvel Comicsa i ujedno i jedan od njihovih najpoznatijih lovaca na talente, biće gost na ovogodišnjem MaFestu.
 
Stoga, svi oni koji su zainteresovani i koji žele da postanu deo Marvelovog tima, i u budućnosti žive od crtanja stripova, neka se do četvrtka 20.5.2010. potrude da dostave svoje mape sa radovima, imenom, prezimenom, adresom i brojem mobilnog telefona organizatorima, a mail za sve dodatne informacije je: info@mastripfest.com

Uz ovako impesivnu listu gostiju ni program ne može biti drugačiji pa će se ove godine na festivalu održati veliki broj tribina, strip radionica, predavanja, izložbi, promicija i druženja sa autorima uz neizbežno potpisivanje stripova.

Ovogodišnji festival će predstaviti 6 plakata koji su nacrtali neki od gostiju festivala.

 
 
 
 
Izvor:
Happynovisad.com